Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 juli 2017

Seks je jong! Één keer per week van bil zorgt er voor dat je minder snel oud wordt

Vergeet anti-rimpelcreme, vergeet extreem gezond eten. Want de sleutel tot het minder snel ouder worden is veel plezieriger. Het is seks. En het enige wat we daarop kunnen zeggen is: Oh! Yes!

Neem een scharrel, sleep je lover mee naar de slaapkamer. Want regelmatig te keer gaan tussen de lakens zorgt ervoor dat jij knapper door het leven gaat.

Wetenschappers vergeleken voor een onderzoek het DNA van 129 moeders in een lange relatie. Er werd gekeken naar hun telomeren.

Telomeren spelen een rol bij wat we weten over ouderdom. Telomeren zitten aan het einde van elke 46 chromosomen van je DNA en beschermen je tegen allerlei dingen. Elke keer dat je cellen zich delen, worden de telomeren korter. Hoe ouder je wordt, hoe minder goed het kopiëren van je DNA dus gaat. Want op een gegeven moment zijn de telomeren zo kort, dat ze niet meer kunnen delen en dan gaan de cellen dood en loopt je DNA schade op. Dit hele proces is eigenlijk het proces van verouderen.

Van seksen word je minder snel oud

Oké, terug naar het onderzoek. Het bleek dat de vrouwen die aangaven in ieder geval één keer per week seks te hebben, veel langere telomeren hadden. En dat houdt in dat het verouderingsproces bij hen minder snel gaat.

Natuurlijk hebben ook andere dingen invloed op hoe snel je ouder wordt. Zoals een gezonde levensstijl. Maar goed, het kan geen kwaad om wekelijks te genieten van een stomende vrijpartij. Je krijgt er in ieder geval mooi blosjes van op je wangen…

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit is waarom het zo vreselijk leuk is om een vakantieliefde te hebben

Reageer op artikel:
Seks je jong! Één keer per week van bil zorgt er voor dat je minder snel oud wordt
Sluiten