Redactie
Redactie Love 15 dec 2019

Seks met je ex in je droom? Het zegt meer over jullie relatie dan je denkt

Je wordt wakker en het eerste wat je denkt is: “OMG, waarom droom ik hier in hemelsnaam over?” Meid maakt je geen zorgen, het kan de beste overkomen. Maar je vraagt je natuurlijk wel af of het iets te betekenen heeft en zo ja, wat?

Gek is het niet dat je over sexy time met je ex droomt. Uit onderzoek van 2017 blijkt dat maar liefst 55% van de mannen en vrouwen regelmatig over seks dromen. En ja, die droom over seks met je ex hoort daar ook bij.

Seks met je ex in je droom, wat betekent het?

Of je nou met plezier terugkijkt op de droom waarin je seks met je ex hebt of er een beetje van walgt, je wilt weten waarom. Want is dit een teken dat je niet over je ex heen bent?

Het zegt iets over onbeantwoorde verlangens

Volgens psycholoog Dr. Latisha Rowe heeft zo’n droom iets te maken met onbeantwoorde verlangens. Zo zegt ze: “Als je een onstuimige relatie of juist extreem gepassioneerde seksuele relatie had is de kans groter dat je over seks met je ex droomt. In je dromen verwerk je je gedachten en dan met name onvervulde verlangens. Zo kan het zijn dat je onbewust verlangt naar seks met je ex omdat het zo vertrouwd was. Maar het kan ook zijn dat je hersenen intimiteit koppelen om een onstuimige relatie op te lossen of af te sluiten.”

Unfinished business?

Oftewel, we kunnen spreken van ‘unfinished love business’. Maar experts zeggen ook dat je bij jezelf moet nagaan waarom je over je ex droomt. Is het omdat je nog iets af te ronden hebt of puur omdat je fijne seks met hem of haar had? Als laatstgenoemde het geval is geniet er van vooral van meid.

Meer over je ex:

Hellogiggles.com

Reageer op artikel:
Seks met je ex in je droom? Het zegt meer over jullie relatie dan je denkt
Sluiten