Seks & zo: wat willen mannen tussen de lakens?

Relaties, daten, seks, het houdt ons bezig. Sterker nog, het zijn een paar van de meest mysterieuze, heerlijke maar ook heftige onderwerpen van het leven. Daarom hebben we Seksuologe Eveline aan de mouw getrokken om eens dieper in te gaan op een paar onderwerpen die ons allemaal bezig houden. In een vierdelige reeks kun je haar volgen. Vandaag: Wat willen mannen tussen de lakens?

Een one-night-stand verloopt meestal niet bepaald soepel. Wat hij lekker of fijn vindt daar kan je dan alleen maar naar raden. Toch zie ik in mijn praktijk stellen die ook met een lange relatie dat nog steeds niet precies van elkaar weten. Dit brengt vaak een hoop teleurstellingen met zich mee. Jammer, want seks kan zò leuk zijn.
Wat wij vrouwen willen in bed wordt regelmatig uitgebreid beschreven in de media: we willen voorspel, niet volle kracht vooruit op de clitoris, aandacht, liefde en het liefst nog een romantisch naspel. Maar wat willen mannen nu eigenlijk ècht? Wat zijn hun wensen en verwachtingen als we het bed met ze induiken?

Ik heb de belangrijkste voor jullie op een rijtje gezet, doe er je voordeel mee:
1. Als een zoutzak, zeester, hoe ze het ook noemen, zo willen mannen het dus niet. Wees actief in bed. Maak af en toe wat tevreden geluiden en speel in op zijn bewegingen.

2. Mannen zijn visueel ingesteld en zien jou dus liever in mooie lingerie of een sexy slipdress in plaats van in die heerlijk comfy flanellen pyjama. Wil je liever niet slapen zonder die laatste, ontvang hem dan eerst naakt in bed en trek je pyjama pas aan als jullie gaan slapen.

3. Mannen weten niet altijd wat je lekker vindt en vinden het daarom prettig om zo nu en dan (bij)gestuurd te worden. Vertel hem subtiel wat de allerlekkerste aanrakingen zijn en welke opwinding dat teweegbrengt.

4. Mannen houden van vrouwen die genieten van seks en hem dat laten merken. Wees ontspannen en probeer je onzekerheden te laten varen.

5. En last but not least: oraal bevredigen. Dat is voor de meeste mannen toch wel de ultieme verwennerij in bed. Als je dit als hoofdingrediënt neemt voor jullie sekspartij dan is die, wat hem betreft, sowieso al geslaagd.

Eveline Stallaart (33) is Seksuoloog en heeft haar eigen praktijk aan het Vondelpark in Amsterdam. ESSH biedt laagdrempelige zorg op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relaties. Beautify-lezeressen krijgen bij aanmelding in februari of maart tijdelijk EUR 25 korting op het eerste consult. Doorverwijzing door een (huis)arts is daarbij niet nodig.

Reageer op artikel:
Seks & zo: wat willen mannen tussen de lakens?
Sluiten