Nieuwe hype: Selfie plastische chirurgie

Voordat je een selfie de wereld inslingert wil je natuurlijk wel dat je er op je voordeligst uitziet. Dus gooi je er nog een filtertje overheen en haal je alle storende elementen weg. Maar kun je je voorstellen dat je hiermee naar een plastisch chirurg gaat om jezelf zo te laten maken?

Was de hype eerst nog dat vrouwen naar de plastisch chirurg gingen voor de lippen van Angelina en de billen J.Lo, nu is de trend om je te laten veranderen in je picture-perfect selfie. Ja, de selfie die je vanuit de perfecte hoek hebt genomen en waar een verzachtend filtertje overheen zit.

Trend

De trend begint grote vormen aan te nemen. De meest gevraagde problemen om op te lossen zijn rimpeltjes rond de mond, oneffenheid van de huid, pigmentvlekjes en rode plekjes. Dit is zonder operatie te verhelpen, dus een boost in het zelfvertrouwen is zo relatief makkelijk te bereiken. Maar het gaat ook verder. Veel dames op leeftijd filteren op selfie’s bijvoorbeeld hun verslapte kaaklijn weg. En voor velen is de stap om er daarna in het echt iets aan te laten doen maar klein. Veel handen krijgen tegenwoordig ook een eigen make-over. Dit is te verklaren door het stijgende aantal verlovingsselfie’s. Want wanneer de ring geshowd moet worden op Instagram moeten de handen er natuurlijk wel helemaal klaar voor zijn.

Stijging

De meeste verzoeken tot selfie-plastische chirurgie komen van vrouwen onder de dertig jaar. De vraag hiernaar blijft maar stijgen, en de verwachting is dat deze trend voorlopig nog niet minder wordt. Zo werd er al een stijging van 10% waargenomen in de neusjobs, een stijging van 7% in haartransplantaties en een toename van 6% in ooglidcorrecties. Andere populaire behandelingen voor een perfect gezicht zijn botox en fillers. Medisch specialisten vinden deze trend maar gevaarlijk, omdat een plastisch chirurg natuurlijk nooit het effect van een filter na kan bootsen.

Reageer op artikel:
Nieuwe hype: Selfie plastische chirurgie
Sluiten