Sephora aangeklaagd wegens racisme

Één van onze favoriete cosmeticabedrijven/ parfumerieën is aangeklacht wegens racisme. Sephora zou ervoor hebben gezorgd dat Aziatische en Chinese klanten niets konden kopen tijdens een online kortingsactie waarbij je 20% korting kreeg op je online bestelling. De interesse was zo groot dat de site op zwart ging.

Op het moment dat de website weer in de lucht was zouden emailadressen waarvan gedacht werd dat ze van een Aziatisch of Chinees persoon waren, geblokkeerd. De vermoedens zijn dat Sephora dit heeft gedaan om drukte te voorkomen en ervoor te zorgen dat de site in de lucht kon blijven.

Waarom? De aanklacht van enkele Aziatische en Chinese klanten is als volgt: ‘Sephora heeft ons buitengesloten van de actie vanwege een foutieve en racistische aanname dat Aziatische en Chinese mensen enorme hoeveelheden zouden kopen om vervolgens weer door te verkopen’.

Sephora ontdekt en geeft aan dat er klanten in meerdere landen tijdelijk zijn geblokkeerd, niet alleen Aziatische en Chinese mensen. ‘We moesten sommige accounts van de webwinkel tijdelijk blokkeren omdat er veel te veel opkopers op de site actief waren tijdens de speciale kortingsactie.’

Reageer op artikel:
Sephora aangeklaagd wegens racisme
Sluiten