Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 15 sep 2018

Deze voordelen hebben mensen die in september jarig zijn

De september mensen zijn bijzondere mensen. Maar dat wist jij als septemberbaby natuurlijk al. Er zijn een heleboel voordelen aan jarig zijn in september, die zelfs wetenschappelijk zijn bewezen:

1. Je bent een succesvoller

Bereik jij vaak je doelstellingen? Volgens onderzoek hebben mensen die in september geboren zijn 20 procent meer kans om toegelaten te worden tot universiteiten. Op naar Harvard.

Ook bereiken vrouwen die in september zijn geboren meer in hun leven, omdat ze zoveel doorzettingsvermogen hebben. Score!

2. Je hebt verrassend vaak mooi weer op je verjaardag

Jouw verjaardag valt vaak in de ‘nazomer’. Er is nog best een grote kans dat het op jouw verjaardag lekker weer is. Een tuinfeest zit er daarom regelmatig in. Het is vaak niet zo stikheet als in de zomer, maar juist een prima temperatuur. Heel chill. Al lijk je dit jaar wat minder geluk te hebben…

3. Je bent net na de vakantie jarig

Je hebt gelukkig niet het probleem dat mensen op vakantie zijn wanneer jij jarig bent. Plus je kon vroeger direct in het nieuwe schooljaar de klassen langs om te trakteren op zakjes chips. Jij stond meteen in het middelpunt van de belangstelling.

4. Er zijn heel veel feestjes

September is een maand waarin heel veel mensen jarig zijn. Dat betekent dat september in het teken staat van feest, feest en nog eens feest. En laat jij nou net een van de feestvarkens zijn.

5. Je weegt minder

Volgens onderzoek weeg je als baby al minder dan baby’s die in de rest van jaar zijn geboren. Hoe dit komt, is een raadsel.

6. Je bent een stukje langer

Onderzoekers in Bristol, Verenigd Koninkrijk, onderzochten baby’s geboren in de late zomer en herfst en vergeleken die met baby’s geboren in de winter of lente. En wat blijkt? De herfstbaby’s zijn een stukje langer dan de rest. Dit kan zo zijn door de zonnestralen waar de moeder aan wordt blootgesteld. Daardoor wordt er meer vitamine D geproduceerd en dit wordt gelinkt aan de groei van het skelet.

7. Je bent een goede atleet

Dankzij die vitamine D die jouw mama tijdens een goede zomer heeft opgepikt, heb jij nu sterkere botten en spieren, waardoor je een top atleet kunt worden (of al bent).

8. Je wordt ouder

De University of Chicago deed onderzoek naar honderdjarigen. En wat blijkt? De meeste mensen die zo oud worden zijn geboren in september (of november). Oh yeah, dat betekent dat er nog heel wat feestjes aan komen. Cheers to your birthday, september baby.

LEES OOK: Is er iemand jarig? Bak voor hem of haar een frikandellenvlaai

Reageer op artikel:
Deze voordelen hebben mensen die in september jarig zijn
Sluiten