Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 17 december 2019

Ben je fan van The Bodyguard? Deze serie wordt je nieuwe verslaving

Bij een nieuw jaar horen nieuwe seizoenen van je favoriete series óf een geheel nieuwe serie die bingewatch waardig is. Ben je achtergelaten met een leeg gat na het bingewatchen van The Bodyguard? Je bent niet de enige. Maar niet getreurd, Showtrial wordt jouw nieuwe verslaving.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Als je fan bent van de serie The Bodyguard zit je in ieder geval goed, want BBC komt met een nieuwe serie van dezelfde producers en hij is om van te smullen.

Bovenaan de kijklijst

In 2020 staat de nieuwe BBC-serie Showtrial bij ons in ieder geval bovenaan de kijklijst. De serie wordt vergeleken met The Bodyguard en hoewel we altijd voorzichtig zijn met vergelijkingen (want: teleurstellingen), hebben we hier alle vertrouwen in.

Waar gaat het over?

De crime-serie bestaat uit zes afleveringen en gaat over een rechtszaak tegen de dochter van een rijke zakenman. Zij is gearresteerd na het plotselinge verdwijnen van een medestudent. Showtrial volgt het proces op de voet van arrestatie tot de uitspraak.

Kortom: Showtrial gaat over een moordproces waarin twee werelden botsen in een juridische strijd. Is ze schuldig? Is ze onrechtmatig gearresteerd? Het zijn vragen die continu door je hoofd zullen spelen bij het kijken van de serie.

De zaak behandelt thema’s als rijkdom, vooroordelen en politiek. De serie laat al deze onderwerpen gedetailleerd aan bod komen en het is allemaal spannend as fuck.

True Crime

Het script is geschreven door Ben Richards en wordt geproduceerd door World Productions. CEO van World Productions, Simon Heath, is maar wat blij om samen met Ben Richards te werken aan Showtrial:

“It’s great to be working again with Ben Richards, who uses the DNA of our true crime obsession to create a gripping fictional murder trial that shines a light on the failings of our justice system.”

De serie is door BBC One aangekocht en wordt ergens in 2020 uitgezonden. Wanneer precies is nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Ben je fan van The Bodyguard? Deze serie wordt je nieuwe verslaving
Sluiten