Serieus?! Je oogkleur bepaalt hoeveel alcohol je drinkt volgens onderzoekers

Dit is een onderzoek in de categorie: is het heus? Maar het blijkt toch echt uit onderzoek dat de kleur van je ogen verraadt hoeveel alcohol jij nuttigt op een avondje. Het is zelfs drie keer opnieuw onderzocht... Oeps.

Heb jij bruine ogen? Dan mag je in je handen knijpen, want volgens onderzoekers van de Universiteit van Vermont heb jij de minste kans om een drankprobleem te ontwikkelen.

Cheers

De onderzoekers keken naar de link tussen oogkleur en het drinkgedrag van meer dan 1263 alcoholverslaafden. Zo kwamen ze er achter dat mensen met blauwe, groene of grijze ogen meer kans hebben om verslaafd te raken aan alcohol dan bruinogigen.

Blijkbaar vonden de onderzoekers de resultaten zelf ook nogal opvallend. Ze deden het onderzoek namelijk drie keer. En ze hielden rekening met gegevens als leeftijd, geslacht en afkomst. Maar ze kwamen toch telkens tot dezelfde resultaten.

De kleur van je ogen zegt álles over je drinkgedrag

Volgens de wetenschappers blijkt uit het onderzoek dat genen die je oogkleur bepalen, dezelfde chromosomen hebben als de genen die gaan over alcoholverslaving.

Kijk jij vaak nét iets te diep in het glaasje? En heb je toevallig géén bruine ogen. Ga dan even een hartig woordje met je ouder spreken, want zij zijn de schuldige.

Lees ook: Ha! Deze zakjes met rosé zijn perfect voor je dobbersessies

uvm

Reageer op artikel:
Serieus?! Je oogkleur bepaalt hoeveel alcohol je drinkt volgens onderzoekers
Sluiten