Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love 16 sep 2019

Waarom sexting niet goed is voor je relatie

Sexting, oftewel het sturen van pikante berichtjes of foto’s naar je lover is populairder dan ooit. Gek is dat ook niet als je bedenkt dat we meer tijd met onze telefoon doorbrengen dan met elkaar.

Al dacht je misschien dat die pikante teksten bevorderlijk zijn voor jullie relatie, blijkt het toch minder rooskleurig te zijn.

Sexting zorgt voor meer trammelant in de relatie

Onderzoek aan The University of Alberta ontdekte dat frequente sexting-fans niet altijd even happy zijn over de niet-seksuele vlakken in hun relatie.

Ruzie, onzekerheid en ‘ontrouw’ op social media

Zo blijkt dat de koppels die veel aan ‘sexting’ doen meer ruzie maken dan mensen die geen of weinig aan sexting doen. Ook blijkt dat de fanatieke sexting-fans zich vaker onzeker voelen in de relatie. Ook ervaren ze dat ze in het echte leven minder moeite voor elkaar doen. Oftewel, elkaar voor lief nemen.

Het meest schokkende? De groep die veel aan sexting doen blijken ook nog eens vaker ‘ontrouw gedrag’ te vertonen op social media. Helaas is niet bekend wat voor gedrag precies. Maar als we mogen speculeren denken wij direct aan het versturen van ongepaste DM’s naar anderen?!

Meer over relaties:

Phys.org

Reageer op artikel:
Waarom sexting niet goed is voor je relatie
Sluiten