Sexy back: dit zijn de ideale oefeningen voor een sexy rug

Als het gaat om een killerbody, dan vergeet je vaak je rug. Je denkt aan een platte buik, aan ronde billen, maar niet zo snel aan je achterkant. Want ja, die zie je zelf nou eenmaal niet als je jezelf in de spiegel checkt. Maar een mooie rug kan ontzéttend sexy zijn.

Of je nou in een bikini over het strand gaat paraderen, of op een feestje wilt verschijnen met een rugdecolleté, je rug kan laten zien hoe sexy, zelfverzekerd en sterk jij eigenlijk bent als vrouw.

Maar behalve dat je rug ontzettend hot kan zijn, is het ook belangrijk om je rug te trainen. Een sterke rug zorgt voor een betere houding, voor een fitter gevoel én het zorgt er ook nog eens voor dat je je buikspieren beter gebruikt. Het trainen van je rug is daarom een win-win-win situatie.

Allright, hoe pak je dat dan aan? We zochten de beste en meest effectieve rugoefeningen voor je op.

Alternate plank pull

Een interessante naam waaruit je misschien al kan afleiden dat dit om een plank oefening gaat. Je begint in een hoge plankpositie. Dat betekent op je handen en niet op je ellebogen. Let goed op dat je lichaam echt een rechte plank is, anders loop je risico op blessures. Vervolgens trek je je rechterarm in en breng je je rechterhand naar je rechterschouder. Zet je hand weer op de grond en maak nu dezelfde beweging met links.

Push-up

De goeie ouwe push up. En het is niet voor niets een oefening die al héél lang populair is, want je traint er namelijk onwijs veel spieren mee. Met een push-up train je namelijk niet alleen je rug, maar ook je borstspieren én je buikspieren.

T-extension

Ga op de grond liggen met je gezicht naar beneden. Strek je armen uit naar de zijkanten en je duimen omhoog. Zo krijgt je lichaam een T-vorm. Til je armen nu nog verder omhoog. Houd dit even vast voordat je ze weer laat zakken.

Herhaal deze oefeningen en you’re bringing sexy back.

LEES OOK: Ha! 6 x afvallen en gezonder worden zonder dat je na hoeft te denken

Reageer op artikel:
Sexy back: dit zijn de ideale oefeningen voor een sexy rug
Sluiten