De voor- en nadelen van een shampoo bar

Denk jij bij shampoo ook aan een fles met vloeibare inhoud? Think again. Maak kennis met de shampoo in zeepvorm, de zogenaamde shampoo bar.

De shampoo in vaste vorm is in opkomst. Maar er zitten zowel voor- als nadelen aan. Als je erover nadenkt om te switchen naar een shampoo bar; hier vind je alles wat je erover moet weten.

Hoe werkt zoiets?

Heel simpel: de shampoo bar is een stukje ‘zeep’ waarmee je over je haar gaat en wat op die manier zorgt voor schuim. De ingrediënten zijn natuurlijk wel anders dan in een normale zeep aangezien je hoofdhuid niet tegen de agressieve ingrediënten van normale zeep kan. En verder is het eigenlijk hetzelfde als een vloeibare shampoo, het zorgt ervoor dat je haar schoon wordt en volume en glans krijgt zonder dat het je haar uitdroogt.

De voordelen
  • Makkelijk mee te nemen. Lees: Geen leeggelopen flessen shampoo meer in je koffer of tas.
  • Het is stukken zuiniger in gebruik dan flessen shampoo, dus goedkoper en beter voor het milieu.
  • Een shampoo bar bevat veel minder schadelijke toevoegingen. Resultaat? Schoon haar zonder dat het uitgedroogd voelt. Vaak is een conditioner niet eens meer nodig.
De nadelen
  • Shampoo bars hebben een waxy samenstelling, en dat zorgt ervoor dat het wat moeilijker uit te wassen is en een laagje op je haar achterlaat. Om dit tegen te gaan zou je je haar nog na kunnen spoelen met appelazijn.
  • Vooral lang, poreus of gekruld haar kan door een shampoo bar gaan pluizen en klitten.
  • Het is wat lastiger opbergen, want laat je je shampoo bar in het water liggen dan verdwijnt hij als sneeuw voor de zon.

Of het je bevalt is een kwestie van uitproberen. Denk jij erover na om over te stappen op een shampoo bar?

Reageer op artikel:
De voor- en nadelen van een shampoo bar
Sluiten