Shocking! Deze vrouw kreeg deze allergische reactie op haarverf

Veel vrouwen helpen de natuur een beetje om er nog mooier uit te zien. We verven dan ook altijd zonder zorgen onze lokken. Zo deed ook deze vrouw dat, echter werd zij er dit keer alles behalve mooier van…

Jane Doe (ze wil anoniem blijven) besloot haar haren te verven maar haar lichaam reageerde daar heel heftig op. Het is schrijnend om te beseffen dat een beautyproduct hier voor kan zorgen. Gelukkig verstopte deze vrouw zich niet voor de buitenwereld maar maakte haar heftige allergie openbaar om zo iedereen te informeren wat haarverf kan doen met je lichaam.

In de onderstaande foto’s zie je haar gezicht vanaf het moment dat de allergische reactie optrad tot vijf dagen daarna, toen haar gezicht weer normale vormen begon aan te nemen.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half] [/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

De allergische reactie is hoogstwaarschijnlijk gekomen door de stof P-phenylenediamine (PPD). Dat is een chemische kleurstof die vaak in haarverf voorkomt en waar meerdere mensen allergisch op reageren. Vaak krijgen mensen eczeem maar je gezicht kan ook opzwellen zoals bij Jane Doe het geval was in extreme mate. Heb jij altijd blaasjes of plekjes op je hoofd na het verven van je haar? Informeer bij je kapper of er PPD in de verf zit en of ze eventueel een haarverf hebben zonder deze stof. Zo voorkom je een allergische reactie.

LEES OOK: Mooi! Dit meisje overwon anorexia en is nu trots op haar gewichttoename

Reageer op artikel:
Shocking! Deze vrouw kreeg deze allergische reactie op haarverf
Sluiten