Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 dec 2014

Shocking: Dit is hoeveel procent van de vrouwen pas na 1 jaar daten hun make-up durft te verwijderen

In een nieuw onderzoek is onderzocht hoeveel procent van de vrouwen tussen 18-30 jaar hun make-up ophouden als ze bij hun lover zijn. Ook werd onderzocht hoeveel tijd eroverheen ging voor de vrouwen hun gezicht zonder make-up durven te tonen. De resultaten zijn shocking.

Maar liefst 54% van de vrouwen durft pas na één jaar hun make-uploze gezicht te laten zien aan hun lover. Een jaar lang durven ze niet hun blote huid te tonen uit onzekerheid. De vrouwen geven aan dat ze onder andere last hebben van acné en alleen een vlekkeloos gezicht durven te laten zien uit angst voor afwijzing. Of dat ze zich niet onzeker voelen, maar make-up ze een bepaalde persoonlijkheid geeft en ze het daarom er niet af willen halen.

Een aparte twist in het onderzoek is dat 51% van de vrouwen wel hun naakte lichaam binnen een half jaar durfden te laten zien. Dit toont aan dat vrouwen onzekerder zijn over hun huid dan over hun lichaam. De onderzoekers hadden andere resultaten verwacht dan het grote aantal vrouwen dat zich momenteel verstopt achter make-up.

Durf te laten zien wie je bent en laat je inspireren om je zonder make-up ook prachtig te voelen.

Reageer op artikel:
Shocking: Dit is hoeveel procent van de vrouwen pas na 1 jaar daten hun make-up durft te verwijderen
Sluiten