Short hair don’t care: 4 redenen om de schaar in je lange lokken te zetten

Veel vrouwen hebben een angst voor de kapper. We vinden het een regelrechte ramp als het te kort wordt geknipt. Echter is het helemaal niet zo gek om af en toe de schaar eens flink in je haar te zetten. En wel om de volgende redenen:

Geknipt haar is gezond haar

Lang haar is niet altijd mooi. Je kan heel lang haar hebben, maar het wordt er niet mooier van als het er dof, versleten en lijzig uit ziet. Als je het regelmatig knipt dan ben je in ieder geval zeker van een gezonde haardos en dat is uiteindelijk écht belangrijker en zeker mooier dan ongezond lang haar.

Je haar wordt uiteindelijk langer

‘Dood’ haar splijt sneller dan het groeit. Zo kan het zijn dat je haar twee centimeter groeit, maar je versleten haar in dezelfde maand 2,5 cm splijt. Hierdoor kom je uiteindelijk toch terecht bij de kapper zit en ben je genoodzaakt bent het eraf te knippen. Zorg er daarom dus voor dat je regelmatig je haar knipt want dan geef je je haar uiteindelijk juist de kans om langer dan ooit te groeien. Een goede reden om dat korte koppie gewoon te proberen.

Kort haar is hotter dan ooit

We denken nog steeds dat mannen per se een vrouw willen met lange lokken zoals Rapunzel. Of dat we onszelf mooier voelen met langere lokken. Maar korte lokken geven je pit. Ze laten vaak de sterke punten in je gezicht extra naar voren komen. Wie wil dat nou niet?

Je bent uniek en gedurfd

We willen absoluut niet zeggen dat vrouwen met lang haar niet uniek zijn, want alle vrouwen zijn uniek. Maar wel is het zo dat je met een kort koppie opvalt tussen alle vrouwen met lange lokken. Ook blijkt dat vrouwen met kort haar worden gezien als vrouwen die helemaal doen waar ze zelf zin in hebben. En meer dan wie dan ook hun eigen stijl ontwikkelen. En wie vindt het nou niet leuk om een beetje op te vallen in een horde vol vrouwen? Juist, iedereen.

LEES OOK: Dit is dé truc om er achter te komen of kort haar goed bij je gaat staan of niet

Reageer op artikel:
Short hair don’t care: 4 redenen om de schaar in je lange lokken te zetten
Sluiten