Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 23 apr 2016

Shout out naar alle zeilmeisjes! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen

Als zeilmeisje heb je letterlijk figuurlijk ´de wind in de zeilen´. Zeilen staat centraal in je leven. Als kind, als tiener en nu nog steeds. En helemaal gek is dit niet want deze voordelen heb jij alleen. Ongelooflijk maar waar, jij hebt de boot nog nooit gemist:

1. Altijd een bruin snoetje

Iedereen weet dat je op het water heel snel een lekker kleurtje krijgt. En dat had jij bijna het hele jaar door. Je hoeft er weinig moeite voor te doen, want het is echt waar, het gebeurt vanzelf. Je ontvangt regelmatig complimenten als: ´Jeej, wat ben jij mooi bruin zeg!´ Uhu, thanks.

2. Op je 10de ´alleen´ op vakantie

Want je ging met je vriendinnetjes maar liefst drie weken lang vertoeven op de zeilschool in Friesland. En dat was voor veel van jullie toch wel een eindje weg, of juist niet. Hoe je het ook wendt of keert, jullie waren zonder ouders op vakantie. En elk jaar ging je met een traan en een snik weg en kon je niet wachten tot het volgende jaar.

3. De knapste jongens zijn zeilinstructeur

Ze waren dan vaak wel een aantal jaar ouder, maar dat maakte ze juist zo ontzettend interessant. Als ze je zagen zitten, dan werd je ingedeeld in ´hun´ boot. En stiekem werden er kusjes uitgedeeld als jullie met de boot in het riet lagen. Oeps.

4. Een sport voor het leven

Als kind heb je het geleerd op de zeilschool waar je een leger aan vriendinnen hebt gemaakt. Daar ging je vervolgens een weekje mee zeilen in de zomervakantie. En nu doe je dat eigenlijk nog steeds. Of je het nou met je lover, papa of beste vriendin doet. Het is een sport die altijd leuk blijft, hoe oud je ook bent.

5. Sneekweek

En we hoeven jou niet uit te leggen dat je er niet alleen voor de sport was. Of wel soms? Biertjes, knappe jongens, het starteiland, bij elkaar aan boord zitten en al die andere gezellige bijkomstigheden van de week die meer daarom draaide dan het zeilen.

6. Je kent mensen uit het hele land

Want zeilende mensen zijn in het hele land te vinden. Het heerlijkste is ook nog eens dat het verrekte leuke mensen zijn. Waar je ook in Nederland komt, je hebt altijd wel een adresje om even aan te wippen voor een glaasje wijn met iemand uit de ´zeilwereld´.

7. Je komt verrekte intelligent over

Je weet namelijk alles over windrichtingen, weersomstandigheden en technische shit op boten. En geloof ons, dit klinkt in oren van niet-zeilende mensen als hogere wiskunde. Vooral mannen zijn onder de indruk van al die kennis die jij in je mooie kopje hebt zitten.

8. Mannen vinden zeilmeisjes h-o-o-o-o-o-t

En helemaal gek is dit natuurlijk niet als jij weer met je bruine strakke lijfje in een veel te beeldig bikini´tje in je boot zit te klussen. Of eh, te zonnen. En naast dat je er beeldig uitziet vinden ze meisjes die zeilen simpelweg stoer. En dat is ook zo.

9. Je kent de aller-aller-allermooiste plekjes van Nederland

En weet als geen ander hoe prachtig het water en de natuur van Nederland is. En elke keer weer als je vanaf je zeilboot over het water tuurt, besef je je hoe ge-wel-dig leuk het is dat je dit in je leven hebt. En terecht.

LEES OOK: Hockeymeisjes opgelet! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen

Reageer op artikel:
Shout out naar alle zeilmeisjes! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen
Sluiten