Huh? Zó vaak hoor je je sieraden schoon te maken en op deze manier doe je het

De meeste van ons dragen elke dag sieraden. Van oorbellen tot toffe kettingen: er zijn altijd genoeg nieuwe sierradentrends. Met sieraden til je je outfit naar een next level. Maar schoonmaken van je sieraden, doe jij dat? Ringen draag je waarschijnlijk elke dag, heb je er weleens aan gedacht om ze te wassen?

Hoe vaak hoor je je sieraden eigenlijk schoon te maken? En wat is dan de beste manier om ze te onderhouden? Het zou natuurlijk zonde zijn als je niet meer te redden zijn na een slechte verzorging. Zó houd je je sieraden het langste mooi.

Sieraden schoonmaken

Hoe vaak je je sieraden eigenlijk schoon zou moeten maken hang af van hoe vaak je de items draagt. Ringen die je bijvoorbeeld elke dag draagt, zouden elke maand wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Bij sieraden met een bepaalde steen of uitsnede is het vaak sneller te zien als het vies wordt, daarom kan je deze het beste elke twee weken schoonmaken.

Sieraden schoonmaken: zo doe je het

Om je sieraden schoon te maken heb je twee kommen nodig – een lege en eentje met lauw water. Daarnaast een theedoek, een babytandenborstel en sieraden reinigingszeep. In plaats van reinigingszeep kan je ook het sap van een halve citroen gemixt met een theelepel baking soda gebruiken.

Stap 1: Inzepen

De eerste stap van het schoonmaken van je sieraden is het inzepen. In de lege kom doe je de sieraden en daarna wat pompjes reinigingszeep. Laat dit voor ongeveer 20 seconden inweken.

Stap 2: Schoonmaken

Maak de sieraden vervolgens schoon met de babytandenborstel. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, je wilt de sieraden niet beschadigen. Bij hele dunne sieraden kan je ook je vingers gebruiken om ze schoon te maken.

Stap 3: Afspoelen

Daarna doe je de sieraden in de kom met lauwwarm water en spoel je ze goed af.

Stap 4: Afdrogen

Droog de sieraden onmiddellijk na het afspoelen van de zeep met de theedoek.

Do’s en dont’s voor sieraden schoonmaken

Belangrijk is dat je je sieraden ten alle tijden uit nattigheid houdt (behalve als je je sieraden aan het schoonmaken bent). Dit kan namelijk zorgen voor vlekken en deze krijg je er heel slecht uit. Daarnaast is het ook niet handig om je sieraden in aanraking te laten komen met lotions, parfum of cosmetica – hierdoor kunnen ze sneller roest ontwikkelen.

Als je je sieraden af doet kan je ze het beste opslaan op een plek waar veilig en droog liggen. Daarnaast is het ook niet handig om met je sieraden te gaan sporten. Doe ze dus af voordat je gaat zwemmen, sporten, slapen of douchen.

Voor lastige vlekken op een zilveren sieraad kan je een zilverpoetsdoek gebruiken. Deze zijn echt magisch als het gaat om kleine hardnekkige vlekken op sieraden. Good luck!

Lees ook: Voor eens en altijd: zó maak je je beautyblender schoon

Reageer op artikel:
Huh? Zó vaak hoor je je sieraden schoon te maken en op deze manier doe je het
Sluiten