5 x signalen dat je heel erg van intimiteit houdt

Je kunt geen genoeg krijgen van de knuffels van je liefje en geeft je in al je relaties het liefst volledig bloot. Bindingsangst? Welnee, daar heb jij helemaal geen tijd voor. Herkenbaar? De volgende vijf signalen laten zien dat je heel erg van intimiteit houdt.

Signalen dat je van intimiteit houdt

Waar je mensen om je heen soms rechtsomkeert ziet maken als een relatie serieus dreigt te worden, hecht jij juist veel waarde aan intimiteit. Zowel op emotioneel en spiritueel als op lichamelijk vlak.

Of het nou gaat om vriendschappen of liefdesrelaties, jij vindt het fijn om écht verbonden te zijn met de mensen om je heen. Herken je jezelf in onderstaande signalen? Dan weet je het voor eens en voor altijd zeker: intimiteit is voor jou héél belangrijk.

1. Je hecht heel veel waarde aan relaties

Zowel je vriendinnen als je lover kennen je niet anders: jij zet je relaties met mensen altijd op nummer één. Je voelt je fijn als je echt close bent met mensen en zal er daarom alles aan doen om in de band met je naasten te investeren. Jij loopt niet weg voor een serieuze connectie, integendeel.

2. Je vertrouwt op anderen, maar vooral op jezelf

Als je van iemand houdt, is het meer dan logisch dat je af en toe bang bent om diegene te verliezen. Jou bekruipt ook een naar gevoel als je denkt aan het verliezen van je liefje of beste vriendin, maar je voelt niet de behoefte om daardoor een muur om jezelf heen te bouwen.

Je durft je bloot te geven en hebt genoeg zelfrespect om afstand te nemen wanneer een vriendschap of liefdesrelaties niet meer goed voelt. Jij vertrouwt op jezelf en hebt daarom geen moeite met commitment.

3. Je weet wie en wat goed voor je is

Omdat je luistert naar je hart, kies je personen uit die goed voor je zijn. Je houdt van jezelf en omringt je met mensen bij wie je je écht fijn voelt; mensen die het beste in je naar boven halen. Vroeger maakte je nog weleens een ‘foutje’, maar inmiddels voel je iemands vibe al van een kilometer afstand.

4. Je stelt je open

Jij bent een open boek en vindt het fijn om alles (of in ieder geval bijna alles) te delen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Als je je rot voelt sluit je je niet af. Je pakt op dat soort momenten júist je telefoon, omdat je je leed met iemand wilt delen.

5. Je hebt geen moeite met lichamelijke intimiteit

Sterker nog: you love it. En dan hebben we het echt niet per se over seksueel contact. Jij bent gek op knuffels, maar durft je ook letterlijk bloot te geven.

Veel mensen vinden het moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen, en ‘vluchten’ daarom voor alle soorten intimiteit. Wanneer het ze teveel wordt, zijn ze weg of trekken ze zich (emotioneel) terug. Jij weet wat je wilt en bent oké met jezelf, dus voor jou is dit absoluut geen issue.

Lees ook: