Isis van Graas
Isis van Graas Life 8 jan 2020

Als mayonaise je lust en je leven is heb je deze 6 dingen ongetwijfeld gezegd én gedaan

Ben jij ontzettend dol op mayonaise en alle gerechten waarmee je de saus kan eten? Dan kan je jezelf waarschijnlijk wel tot mayonaise koningin benoemen. Om er zeker van te zijn hebben wij zes tekenen dat jij er ‘eentje bent’ onder elkaar gezet. Check jij ze allemaal af?

Mayonaise bij je friet, door je dressing of op je brood, herkenbaar? We snappen het en wees eerlijk: alles is nét iets lekkerder met een paar extra calorieën in de vorm van dit romige sausje.

De liefde van je leven: mayonaise

Of het gaat om citroen-mayo, truffel-mayo of frietsaus: het vragen van een extra bakje of portie mayonaise in een restaurant is voor jou een normaliteit geworden. Ook baal jij als een stekker wanneer je erachter komt dat de mayonaise op is, of nog erger, je krijgt het laatste beetje niet uit het potje. Als je de volgende dingen weleens hebt gedaan, weet je zeker dat je de grootste mayonaise koningin ooit bent.

1. Mevrouw, mag ik nog een bakje?

Jij kent geen schaamte meer als het gaat om een extra bakje mayo vragen in een restaurant. Eigenlijk zou het handiger zijn als ze de hele pot mayonaise naast je bord zouden zetten.

2. Ontbijt, lunch en diner

Bij elke maaltijd vind je een manier om mayonaise op de tafel te krijgen. We bedoelen maar, wat is een pizza korst wanneer je het niet kan dippen in een beetje mayonaise?

3. Even knippen en weer door…

Hoe hard je ook knijpt in je favoriete tube, dat laatste beetje saus komt er maar niet uit. Laat je het daarbij? Zeker niet. Je moest en zou dat laatste beetje op je bord krijgen, dus dat wordt open knippen en uitlepelen.

4. Ketchup, wat is dat?

Hoewel je ontzettend goed kan begrijpen waarom een saus bij je maaltijd een must is, kan je het niet begrijpen waarom mensen ketchup in plaats van mayonaise lekkerder vinden.

5. Een beetje geobsedeerd

Hoe je het ook wendt of keert, er gaat toch echt een lichtelijke vorm van teleurstelling en paniek door je heen wanneer je erachter komt dat er geen mayonaise in huis is.

6. Ja, ja en nog eens ja

Kan je dit antwoorden op elk punt van dit lijstje? Dan ben jij 100% zeker een mayonaise koningin.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Als mayonaise je lust en je leven is heb je deze 6 dingen ongetwijfeld gezegd én gedaan
Sluiten