Renée
Renée | LinkedIn Love 17 jul 2019

5 x waarom vriendinnen die je niet iedere week ziet vriendinnen voor altijd zijn

Het leven van een vrouw in de twintig is niet altijd even makkelijk. Tussen het schrijven van sollicitatiebrieven en liefdesperikelen door probeer je de vragen des levens te beantwoorden. Het zijn tien roerige jaren, maar geloof ons. Als je vriendinnen hebt die je niet iedere week ziet, dan heb je in ieder geval vriendinnen voor altijd verzameld.

Je gaat niet meer naar school, dus je beste vriendinnen zie je niet langer iedere dag. Hoewel je hen dan onwijs mist, heb je het druk genoeg met carrière maken, een huis vinden en alle ballen hoog houden. Van de vriendinnen die je niet iedere week ziet wéét je dat ze je altijd supporten.

Waarom vriendinnen die je niet iedere week ziet vriendinnen voor altijd zijn

Voor, tijdens en na jullie studentenperiode zijn jullie allemaal misschien een heel andere kant opgegaan in het leven. Letterlijk en figuurlijk. Misschien woont je beste vriendin ineens een uur verderop. Maar geloof ons, om de volgende redenen wil je haar nooit meer laten gaan:

1. Je waardeert jullie tijd samen

Juist omdat je elkaar niet ieder weekend kan zien, waardeer je de tijd die je samen doorbrengt nóg meer. Zo’n date met haar voelt zo fijn, omdat jullie kunnen lachen maar ook diepe gesprekken voeren. Er is altijd veel te bespreken omdat je elkaar een tijd niet hebt gezien. Daardoor voelt ze nog belangrijker voor je.

2. Je hebt eigenlijk nooit ruzie met haar

Je kent deze vriendin door en door. Je spreekt misschien niet eens iedere dag en daardoor lopen jullie gesprekken altijd vloeiend als jullie wel praten. Ruzies komen in jullie vriendschap eigenlijk niet voor. Juist omdat je haar goed kent weet je precies hoe je met haar moet omgaan om de beste tijd ooit te hebben. Jullie hebben wel wat beters te doen dan je druk maken om kleine dingen die er niet toedoen.

3. Je vriendschap met haar is heel volwassen

In veel gevallen ben je samen opgegroeid en volwassen geworden. Omdat jullie je niet druk maken om kleine dingen en het belangrijk vinden om eerlijk te zijn tegen elkaar, is je vriendschap met jullie meegegroeid. Met andere woorden: je hebt een heel volwassen vriendschap waarin jullie gelijk aan elkaar zijn.

4. Je weet dat je altijd eerlijk advies krijgt

Als zij zegt dat ze een slecht gevoel krijgt bij de persoon waarmee je datet, dan weet je dat ze waarschijnlijk gelijk heeft. Het beste advies krijg je van haar, omdat ze van een afstand kan oordelen. Alleen daarom al wil je haar echt niet meer laten gaan.

5. Je ervaart hoe het is om een onvoorwaardelijke vriendschap te hebben

Niets drijft jullie uit elkaar. Afstand, relaties, andere vriendinnen… Samen met haar heb je al zoveel meegemaakt en nog altijd zijn jullie de beste vriendinnen. Zo voelt het om een onvoorwaardelijke vriendschap te hebben.

Meer over vriendschap:

Reageer op artikel:
5 x waarom vriendinnen die je niet iedere week ziet vriendinnen voor altijd zijn
Sluiten