Isis van Graas
Isis van Graas Life 26 feb 2020

5 x herkenbare signalen dat je werkvriendinnen je beste vriendinnen zijn

Met je collega’s spendeer je veel tijd. Als je full-time werkt, dan zijn je collega’s zelfs de mensen die je het meeste ziet in een week. Grote kans dat jij één of een paar werkvriendinnen maakt waar je veel tijd mee doorbrengt. Herken je deze signalen? Dikke kans dat je collega’s dan je beste vriendinnen zijn geworden.

Met sommigen collega’s kan je leuk praten, maar er zijn er een paar waar je de échte juice aan kwijt kan. Jullie levelen helemaal en zijn niet meer ‘zomaar collega’s’; jullie zijn besties.

Werkvriendinnen worden beste vriendinnen

Als je denkt aan een beste vriendin, denk je waarschijnlijk niet meteen aan je collega. Maar als je er logisch over nadenkt, zie je je werkvriendinnen vaker dan wie dan ook. Het is bijna onmogelijk om geen vriendinnen te maken op de werkvloer. Maar heb je échte beste vriendinnen gemaakt? Dan herken je je sowieso in deze vijf punten.

1. Roddelen

Jullie zien elke dag dezelfde mensen heen en weer huppelen op kantoor, en nee, die kunnen jullie niet onbesproken laten. De knapperd, de man die raar loopt en de vrouw die altijd hetzelfde hoedje op heeft zijn al een paar keer in jullie gesprek langs gekomen.

2. Samenwerken

Kom je er even niet uit en heb je hulp nodig? Dan staan je werkvriendinnen voor je klaar. Ook voor privézaken kun je ze even op de schouder tikken, omdat jullie niet alleen werkvriendinnen zijn, maar ook besties.

3. Je hart luchten

Soms gaat het niet helemaal lekker of heb je een vervelend gesprek gehad met de baas. Wat doe je dan? Even je hart luchten bij je favoriete collega(‘s) natuurlijk. Eén ding is in ieder geval zeker: omdat jullie heel erg comfortabel zijn bij elkaar, durven jullie elkaar alles te vertellen.

4. Een blik zegt genoeg

Het is een feit dat iedereen zijn oren open heeft staan op kantoor. Je moet niet verwachten dat je zomaar privé gesprekken kan voeren zonder dat dat een rondje maakt. Dat hadden jullie natuurlijk allang door en kunnen met elkaar communiceren door slechts één blik.

5. Jullie contact gaat niet over 9-5 mentaliteit

Doordat jullie samen zoveel tijd doorbrengen, mis je haar soms tijdens het weekend. Want als jullie niet praten, dan sturen jullie elkaar wel grappige mailtjes of wisselen snel een praatje uit op de gang. Toch stopt het contact niet op zaterdag, want ook dan moeten er leuke dingen besproken worden. Toch is het altijd fijn om op maandag even bij te praten over het weekend.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
5 x herkenbare signalen dat je werkvriendinnen je beste vriendinnen zijn
Sluiten