Renée
Renée Beauty en Style 25 nov 2019

Deze simpele huidverzorgingsroutine wil iedere twenty-something vrouw onder de knie krijgen

Een gezonde, stralende huid is de droom van praktisch iedere vrouw, maar hoe krijg je dat zelf voor elkaar zonder dat je 20 potjes crème in de badkamer hebt staan? De redactie deelt de drie stappen huidverzorgingsroutine die jouw huid alles geeft wat het nodig heeft. En omdat we het zelf hebben getest, weten we zeker dat het werkt.

Een huidverzorgingsroutine hebben klinkt ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Daarom delen we met liefde onze favoriete simpele routine met je. Voor deze routine heb je vier producten nodig: een gezichtsreiniger, exfoliant, dagcrème met SPF en nachtcrème. Na het lezen van dit artikel kun je gelijk aan de slag.

Een simpele, maar effectieve huidverzorgingsroutine voor iedere vrouw

Als je eenmaal een twenty-something vrouw bent, wil je een paar zaken op orde hebben. Eén van die dingen is een goede huidverzorgingsroutine onder de knie krijgen, zodat jij je huid zo goed mogelijk kunt verzorgen. Maar wat is nu een goede manier om je gezicht stralend te houden? Het antwoord vind je hieronder.

nivea reinigingsolie
NIVEA

Stap 1: Je gezicht reinigen

‘s Ochtends reinig je het gezicht om vuil en bacteriën van de nacht te verwijderen. ‘s Avonds verwijder je jouw make-up, maar ook het vuil en talg dat zich de gedurende dag op je gezicht heeft verzameld. Welk product werkt goed? De Beautify redactie zweert bij een olie-tot-melk product, omdat we merken dat het alle restjes make-up weghaalt en onze huid zachter aanvoelt. De nieuwe NIVEA Reinigingsoliën zijn hier perfect voor.

Wat is olie-tot-melk precies en waarom is het zo goed?

De innovatieve olie-tot-melkformule combineert de effectieve werkzaamheid van een olie met het zachte gevoel van een reinigingsmelk. Het verwijdert effectief vuil, talg en zelfs waterproof make-up om je een perfect schone en zijdezachte huid te geven – ongeacht je huidtype. Hierdoor is het geschikt voor een normale huid, maar ook voor een droge en gevoelige huid.

Bij gebruik smelten de natuurlijke oliën vuil, talg en zelfs waterproof make-up weg. Door een beetje water toe te voegen, veranderen de oliën in een zijdezachte reinigingsmelk die geen vettig laagje op de huid achter laat.

Hoe gebruik je het?

Dit product is heel eenvoudig om te gebruiken. De stappen zijn als volgt:

  • Pomp een beetje van de reinigingsolie in je hand en masseer het met droge handen op de huid
  • Voeg een beetje water toe, zodat de olie verandert in een zachte melk
  • Spoel je gezicht hierna af met water, et voilà

Stap 2: Je gezicht exfoliëren

Stap 2 in je huidverzorgingsroutine is het exfoliëren van je gezicht. We zeggen hierbij bewust exfoliëren in plaats van scrubben, omdat we door de jaren heen hebben geleerd dat een exfoliant veel beter en liever voor je huid is.

Een scrub bevat een grove korrel en zo’n korrel kan je huid flink irriteren. Een exfoliant daarentegen bevat juist zuren. En hoewel ‘zuren’ misschien heftiger klinkt dan ‘scrubben’ is het in de praktijk dus een veel fijner product voor de huid.

Een zogeheten AHA of BHA-exfoliant gebruik je om dode huidcellen netjes van je huid te verwijderen, waardoor je huid glanst als een supermodel.

Wanneer gebruik je een AHA-exfoliant?

Maar hoe weet je welke exfoliant bij jou past? Heel simpel, door te kijken naar je huidtype. Zo past een AHA-exfoliant het beste in de huidverzorgingsroutine van een vrouw met een normale tot droge huid. Dit product werkt heel goed als je pigmentvlekjes hebt.

Wanneer gebruik je een BHA-exfoliant?

Heb je niet per se een normale tot droge huid, maar eerder een huid die gecombineerd tot vet is? Dan is een BHA-exfoliant jouw partner in crime. Vooral als je huid gevoelig is voor acne. Een BHA-exfoliant is top om te gebruiken als je last hebt van mee-eters, onzuiverheden, verstopte poriën en/of een gevoelige, rode huid.

je huid hydrateren
Unsplash

Stap 3: Je gezicht hydrateren

Tot slot is het belangrijk om je huid te hydrateren. Ongeacht je huidtype. Een vette huid heeft net zo goed hydratatie nodig als een droge huid, je gebruikt er alleen een andere crème voor. Voor een droge huid kies je bijvoorbeeld eerder een dag- en nachtcrème die de huid goed hydrateert. Vrouwen met een gecombineerde of vette huid willen liever niet zo’n zware crème, maar juist een lichte lotion of gel die je huid net genoeg voeding geeft zonder dat het te zwaar aanvoelt.

Dagcrème met SPF

Overdag raden we je aan om altijd een dagcrème te dragen met een SPF. De nummer één oorzaak voor huidveroudering zijn de schadelijke stralen van de zon. Zelfs nu de zomer voorbij is, is het belangrijk om je huid te blijven beschermen.

Nachtcrème

‘s Nachts heb je die SPF niet nodig en zoek je juist naar een product dat de huid voedt en tegelijkertijd kan herstellen. Na een lange dag kan jouw huid namelijk wel zo’n pampermomentje gebruiken. Het is één van de manieren om je huid zo mooi gezond en stralend te houden. Dit is meteen de laatste stap in je simpele, maar effectieve huidverzorgingsroutine.

En zo simpel is het: een huidverzorgingsroutine van drie stappen die jouw huid schoon, zacht en stralend maakt.

Meer lezen over huidverzorging?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met NIVEA

Reageer op artikel:
Deze simpele huidverzorgingsroutine wil iedere twenty-something vrouw onder de knie krijgen
Sluiten