Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Life 10 jul 2020

Hold on – De Sims 4 krijgt een realityshow

De Sims 4 is ontzettend populair. Zó populair dat er nu een heuse realityshow van komt. No joke. De uitgever, EA, maakte het woensdag bekend.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

In de show, wat Sims Spark’d gaat heten, strijden twaalf deelnemers om een prijs van 100.000 dollar. Hoe? Door een geniaal verhaal te creëren in het spel. Waar kunnen we ons opgeven?

Realityshow De Sims 4

Goed. Hier willen we meer over weten, dat begrijp je. In het programma, The Sims Spark’d, wordt creativiteit, de community én verhaalkunst samengebracht.

Er zijn twaalf deelnemers en die strijden in vier afleveringen tegen elkaar door vaardigheid- en eliminatieopdrachten uit te voeren. Zo moeten de deelnemers de meest unieke personages maken, werelden en verhalen bouwen en dat allemaal ín De Sims 4.

Juryleden

Er wordt natuurlijk niet gestreden voor de eer, maar om een geldprijs van 100.000 dollar. Het is een race tegen de klok én ze moeten indruk maken op de beroemde juryleden.

De jury bestaat uit Kelsey Impicciche, die een eigen serie met De Sims heeft gemaakt (#100babychallenge), singersongwriter Tayla Parx en game-ontwikkelaar Dave Miotke. Allemaal hebben ze iets met De Sims. Net zoals presentator, Rayvon Owen (American Idol-finalist), die de game al van kleins af aan speelt.

Vanaf 17 juli
The Sims Spark’d is vanaf vrijdag 17 juli wekelijks te zien op TBS. Als je het in Nederland wil zien, kan dat vanaf de eerstvolgende maandag erop via BuzzFeed Multiplayer.

Good to know: als gamer kun je óók strijden om een volgend seizoen deel te nemen aan de show. Tegelijkertijd met de release komen er namelijk ook een aantal uitdagingen uit in De Sims 4. Challenge accepted.

Lees ook: MAC Cosmetics heeft een samenwerking met De Sims 4 en het is geweldig

Reageer op artikel:
Hold on – De Sims 4 krijgt een realityshow
Sluiten