Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 26 jun 2015

Single? Who cares: 8 signalen dat je een fabuleus pro bent geworden in single zijn

Wat is er zo erg aan om alleen te zijn en er absoluut van te genieten? Tuurlijk kan ik nu een vriendje hebben die naast me zit op de bank, maar eigenlijk heb ik hier weinig zin in. Ik wil alleen zijn met mijn gedachten, ik wil genieten van mijn single leven. Mijn Facebook vrienden zullen vast denken dat ik een eenzame twintiger ben. Maar er is niets mis mee als ik mezelf, aanleer hoe het is om alleen te zijn. Én er uiteindelijk ook nog oprecht van te kunnen genieten. Daarom vandaag acht signalen dat je een fabuleus pro bent geworden in single zijn.

1. Je toekomst zit vol mogelijkheden en ervaringen

De mogelijkheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je toekomst zit vol onzekere avonturen. Een vriendje hebben zorgt vaak voor de zekerheid die je op dit moment gewoon nog niet wilt hebben. Misschien wil je volgend jaar wel papaja’s eten op het strand van Brazilië. Deze droom van papaja’s ga je echt niet opgeven voor een jongen. Plus er is niets mooiers om iets bereikt te hebben en te weten dat je het allemaal alleen hebt gedaan. Just saying..

2. Je bent een hopeloze romanticus maar dat kan wel wachten

Iedereen houdt van de liefde. We willen geliefd worden en liefde geven. Maar soms willen we alleen zijn om erachter te komen wie we echt zijn, én om onszelf te bewijzen hoe sterk we wel niet kunnen zijn. Als je op dit moment nog niet iemand hebt gevonden waar je helemaal stapel op bent, is dat helemaal prima. Ga niet voor iets wat je toch niet honderd procent ziet zitten. Jouw romanticus van binnen kan wel wachten.

3. Je hebt geen vriendje nodig voor de mannelijke huishoudactiviteiten

Zelf een eigen kast in elkaar zetten, een lamp repareren. Hoe stoer is het dat jij dit allemaal zelf kan en je geen (ex-)vriendje hoeft te bellen?! Je hebt dan wel niet de skills van een man die alles zo gepiept krijgt, maar.. met met tijd kom je er wel. Het belangrijkste wat je hebt is de zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen dat je iets kan afmaken waar je in eerste instantie geen verstand van dacht te hebben. You rock girlfriend.

4. Je hebt er vrede mee als je je soms alleen voelt

Tuurlijk zijn er momenten dat je je onwijs alleen voelt. Maar stop met deze zelfmedelijden. Stap uit je comfortzone en ontdek de stad waar je woont. Ga op salsa les, ontmoet nieuwe mensen. En vergeet nooit dat je niet de enige op de wereld bent die alleen is. Het is allemaal zo slecht nog niet.

5. Je hebt fantastische vriendinnen

Jouw vriendinnen zijn geweldig. Je kan ze opbellen wanneer je maar wilt. Zij kennen jou door en door. Van avonden in de club tot avonden op de bank. Niets is saai met hun. Zij brengen zoveel blijdschap in je leven.. who needs a boyfriend when you have your besties to take care of you?

6. Je neemt dating apps niet al te serieus

Zo zijn er honderden dating apps waar jij opzoek kunt gaan naar mister Right guy. Maar single zijn is voor jou geen ramp dus is de ‘right guy’ vinden voor jouw ook geen must. Het is leuk om Tinder te gebruiken en af en toe op het rechter handje te drukken, puur om te zien wat er uit komt. Een borreltje drinken kan geen kwaad, en als het niets wordt.. Wat maakt het uit. You got a drink out of it.

7. Het geeft je een heerlijk gevoel dat je niet constant je telefoon hoeft te checken

Als je in een relatie zit, of alleen al aan het daten bent, kan je telefoon echt je grootste nachtmerrie zijn. Je zit altijd op je telefoon. De zenuwen die erbij komt kijken. Bijvoorbeeld: hoelang moet je wachten voordat je op zijn berichtje kan antwoorden, waarom is hij online en zegt hij niets?

Oh, het is zo fantastisch om je hier niet meer druk om te maken. Zo kunnen er uren voorbij gaan zonder dat je op je telefoon hebt gekeken. Je kunt je gaan focussen op wat er ‘nu’ gebeurt in het leven. En tuurlijk hebben we werktelefoontjes, je ouders die bellen of vriendinnen. Echter zullen zij nooit denken dat je hun bedriegt als je niet gelijk opneemt. Jouw nieuwe iPhone motto is dan ook: als het echt belangrijk is, dan laten ze wel een voicemail achter.

8. Je hebt geleerd om weer te geloven in ‘het lot’

Nogmaals, het is helemaal prima als je je een keer alleen voelt. Echt niets mis mee. Soms kijk je op Facebook in je timeline en voel je je misschien de enige vrouw op aarde die geen vriend heeft. Maar jij gelooft in de liefde en het lot, en je gelooft in jezelf, en daardoor weet je dat het allemaal wel goed komt. Het leven gaat niet alleen om ‘the one’ vinden. Uiteindelijk sta je er alleen voor, en is het belangrijk om van jezelf te houden. ‘Jij’ bent tenslotte de persoon waar je je hele leven aan vast zit.

Wanneer je met de flow mee gaat, niet een liefde probeert te forceren, dan plotseling.. als een onverwachtse tik op je schouder, arriveert de liefde maar tot die tijd is het genieten geblazen.

Reageer op artikel:
Single? Who cares: 8 signalen dat je een fabuleus pro bent geworden in single zijn
Sluiten