5 redenen waarom single zijn beter is dan in een relatie zitten met een man die je aan ‘t lijntje houdt

Samenzijn met de liefde van je leven willen we allemaal wel. Want soms is single zijn helemaal niet leuk. Maar single zijn is toch echt vele malen beter dan samenzijn met iemand die jou niet op de eerste plek zet. En wel om déze redenen.

Liefde, aandacht en openheid zijn een aantal ingrediënten voor een goede relatie. Maar wat als je huidige vriend je deze dingen allemaal niet biedt? Dan ben je wat ons betreft beter af als single.

 1. Je bent niet zijn droomvrouw

  Als hij jou niet graag meeneemt naar feestjes en je nog steeds niet heeft geïntroduceerd aan zijn ouders, ben je echt niet zijn droomvrouw. En jij verdient beter dan dat. Niet op de laatste plaats omdat jij bij hem jouw kostbare tijd verspilt. Je zou op dat moment ook op een leuke date kunnen zijn. Of op een festival met vriendinnen.

 2. Je hebt meer tijd voor je vriendinnen

  Eerlijk is eerlijk: daten kost tijd. Tijd die je dus ineens niet meer met je vriendinnen kunt doorbrengen. Houdt hij je aan het lijntje? Zet dan een punt achter je relatie. Zo heb je wel tijd om die Friends marathon bij te wonen. En vanaf nu ben je ook weer bij jullie vaste vrijmibo.

 3. Je kunt als single doen wat je wilt

  Niemand die zegt wat je niet kunt dragen of dat The Notebook een stomme film is. Als single kun je lekker dansjes doen in je pyjama, zonder hem te irriteren. Is meer waard dan iedere avond verongelijkt wachten op een berichtje, niet?

 4. Je hebt meer energie

  Wachten op bevestiging, hopen op een berichtje en schietgebedjes doen dat hij nu wel met je op vakantie wil… het vreet energie. Energie die je aan veel betere dingen kunt besteden. Door niet langer te piekeren, zul je veel beter kunnen slapen -en ook meer energie hebben.

 5. Je bent weer de baas over je eigen leven

  Niet onbelangrijk: door te besluiten dat je beter af bent als single, neem je de regie over je leven weer in eigen handen. Jij bent de baas en besluit niet langer op de tweede plek te willen staan. Want het leven zonder hem is gegarandeerd leuker én biedt je de mogelijkheid om iemand te ontmoeten die jou wel op waarde schat. Een echte win-winsitautie, dus.

 

Reageer op artikel:
5 redenen waarom single zijn beter is dan in een relatie zitten met een man die je aan ‘t lijntje houdt
Sluiten