Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 22 sep 2016

Single ladies! 9 x waarom jullie gezonder zijn dan vrouwen met een relatie

Je leest vaak genoeg verhalen over hoeveel voordelen het wel niet heeft als je een partner hebt. Heel leuk om te lezen als je zelf geen vriend aan je zij hebt. NOT. Single zijn heeft vaak een negatieve benaming maar daar komt nu verandering in. Want single zijn is niet alleen maar ontzettend leuk, het is ook nog eens super gezond.

1. Jij bepaalt wat je eet

Een man heeft al gauw een flinke portie koolhydraten en vlees nodig terwijl jij misschien liever wat meer salades en groenten eet. Als single hoef je helemaal geen rekening te houden met een vent, jij kookt wat jij wilt eten.

2. Jij hebt een betere relatie met vrienden, familie en collega’s

Omdat je als single door het leven gaat, heb je veel meer tijd voor sociale bezigheden. Zo voorkom je dat je misschien wel in een sociaal isolement raakt en alleen nog maar tijd vrijmaakt voor je lover. Je zit beter in je vel, omdat de banden met familie en vrienden sterker zijn dan ooit.

3. Je bent stabieler

Mensen in een relatie hebben vaak moeite met afhankelijkheid. Maar als je geen vriend hebt, ben je een independent woman. Iets waar je volgens dit nummer van Destiny’s Child maar wat trots op mag zijn. Hoe meer zelfvoorzienend je bent, des te minder je te maken hebt met negatieve emoties. Je zult daardoor beter in je vel zitten want jij maakt je eigen beslissingen.

4. Je sport meer

Je hebt meer tijd om te sporten en je wilt er goed uit zien. Mensen in een relatie kan het soms iets minder schelen hoe ze eruit zien. Dit heb je misschien wel eens horen vallen: ‘Die bitterballen kunnen er nog wel bij, ik heb toch al een vriend.’ Het is dan ook niet gek dat mensen in een relatie vaak iets dikker zijn dan singles.

5. Je hebt meer tijd voor je carrière en hobby’s

Je hoeft als single lady helemaal geen rekening te houden met een man. Dat betekent meer tijd voor je eigen interesses. Jij bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en daar haal je de meeste voldoening uit.

6. Je ontwikkelt je zelfstandig

Je groeit op een zelfstandige manier. Als jij single door het leven gaat dan ben jij je aan het ontwikkelen zonder dat een man daar invloed op kan uitoefenen. Geen stress of jij wel de juiste beslissingen maakt en wat je vriend daarvan vindt. En dat voelt heel goed.

7. Je slaapt rustiger

Ook al is knuffelen heerlijk, jouw slaap wordt niet onderbroken door een opgewonden man in je bed. Je slaap wordt niet verstoord als hij op een ander tijdstip thuis komt of juist enorm snurkt. Slapen is je hobby en daarom is een ongestoorde nachtrust erg fijn. En heel gezond.

8. Je bent een doorzetter

Power to the she. Als single moet je je staande houden in een wereld die veel waarde hecht aan relaties. Het hebben van een relatie wordt zelfs gevierd. Als single heb jij leren omgaan met tegenslagen en stress en dat maakt dat je een sterke geest hebt.

9. Het is bewezen

Jaja, de wetenschap heeft bewezen dat singles gezonder zijn. Dat lees je hier.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Reageer op artikel:
Single ladies! 9 x waarom jullie gezonder zijn dan vrouwen met een relatie
Sluiten