Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 29 dec 2020

Nog steeds single? 4 manieren waarop jij zélf de liefde saboteert

Je scrolt als een bezetene door je dating apps, hebt zelf in dit complexe jaar 1,5 meter dates gehad en tóch heb je de ware nog niet gevonden. Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen? Misschien doe je zelf namelijk wel iets waardoor je de liefde saboteert en nog steeds single bent.

We houden je in dit artikel even een spiegel voor want het kan zomaar zijn dat jij er zelf voor zorgt – bewust of onbewust – dat je nog steeds single bent. No hard feelings, gewoon goed advies.

Nog steeds single

Geloof ons, die leukerd gaat er écht wel een keer komen maar daar moet jij zelf ook het nodige voor doen. Die enorme muur die je hebt opgebouwd laten zakken bijvoorbeeld.

1. Je geeft nooit toe aan je gevoelens

Je kunt jezelf er flink mee pijnigen, doen alsof die gevoelens er niet zijn. Dat kan verschillende redenen hebben zoals denken dat je op dit moment niet klaar bent voor een relatie of (verdrietiger) je deze persoon en de liefde niet hebt verdiend. Maar geef nou eens toe aan je gevoelens als je iemand echt leuk begint te vinden. Kap iets niet bij voorbaat af om deze ongegronde redenen.

2. Je bent te kritisch

Oef, ook een probleem. Je bent erg kritisch en dan gaat het wel erg lastig worden om iemand toe te laten. Voor jou is iemand altijd nét niet goed genoeg en zolang je daarmee door blijft gaan, gaat het single zijn nog wel even duren. Geef iemand nou een kans.

3. Je roept dat je per se single wilt blijven

Ook dit doen veel mannen en vrouwen: keihard roepen dat je echt geen relatie wilt. Als je er zo instaat, gaat het inderdaad heel lastig worden om een partner te vinden. Ben wat opener, je ziet vanzelf wel waar het schip strand. Bovendien hoef je echt niet meteen het huwelijksbootje in te stappen met je date.

Wij helpen je wel: Date-advies nodig? 6 tips hoe je je kunt openstellen tegenover een date

4. Je bent te veeleisend

Niemand is in jouw ogen perfect en je blijft altijd maar wachten tot die 10/10 voor je deur staat. Newsflash: dan kun je lang wachten. Natuurlijk ga je niet settelen for less, maar ook hiervoor geldt: geef iemand nou eens écht de kans je te verrassen.

Reageer op artikel:
Nog steeds single? 4 manieren waarop jij zélf de liefde saboteert
Sluiten