Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 2 mei 2017

The Single Life: Als je valt voor de enige man op wie je absoluut niet verliefd mag worden

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Als we de sprookjes zouden geloven, dan staat er een happy ending op ons allen te wachten. Nee, ik heb het niet over de happy ending die je krijgt na een massage, ik heb het over de ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ bullshit.

Je denkt dan: niemand is gek genoeg om zichzelf in zo’n situatie te krijgen. Maar jawel hoor

Dit is allemaal hartstikke leuk en aardig, maar wat gebeurt er als Prince Charming aan komt draven op zijn pferd en iemand meeneemt die super knap is en waar je heel goed mee overweg kan? Of om het nog erger te maken, wat als het de broer van Prince Charming is?

Wat als Peter Charming zelf even charming is als zijn broer? Je denkt dan: niemand is gek genoeg om zichzelf in zo’n situatie te krijgen. Maar jawel hoor. Ding, ding, ding, we hebben een winnaar. Omani heeft een zwak voor zowel Prince als Peter Charming. Tja, wat doe je dan? Een beetje huilen van binnen, dat is wat je doet.

Prince Charming is namelijk niet altijd Prince Charming. Hij is soms een egocentrische, arrogante zak met een knappe kop, waar ik al zes jaar een zwak voor heb. Als we in hetzelfde land zijn en allebei single zijn, dan daten we met elkaar. En als we niet in hetzelfde land zijn, dan houden we contact via berichtjes en sporadische telefoontjes.

‘Ik ben niet goed met een telefoon’, zegt hij dan. Er zijn inderdaad ook zoveel knopjes

Sporadisch, omdat hij niet houdt van bellen. Soms kiest hij er ook voor om niet te reageren op berichtjes. ‘Ik ben niet goed met een telefoon’, zegt hij dan. Er zijn inderdaad ook zoveel knopjes. Dat kan heel ingewikkeld en moeilijk zijn. Soms begint de telefoon zelfs te trillen en geluid te maken en staat er een naam op het scherm. Ga maar snel in een foetushouding in de hoek liggen, tot het voorbij is.

Zijn broer weet weer heel goed hoe een telefoon werkt en schrikt helemaal niet als het afgaat. Hij drukt zelfs een knop om op te nemen! En als hij ziet dat er gebeld is, weet hij zelfs welke knopjes hij moet gebruiken om terug te bellen. Grote jongen.

Waar het op neer komt is dat ik in het afgelopen jaar een mooie vriendschap heb opgebouwd met zijn broer. Een vriendschap die niet geheel platonisch is. Dat zou ik graag willen, maar het is gewoon niet zo. Er is nog nooit wat gebeurd, maar we hebben stiekem een oogje op elkaar. En hoe vaker broer nummer één schrikt van de telefoon, hoe meer ik naar broer nummer twee begin toe te trekken.

Ik ga naar een feestje van mensen die ik niet ken, om de broer van een man te ontmoeten waar ik al jaren af en aan mee date, die aan de andere kant van de wereld woont en er zelf niet is

Het begon zo:

Ik heb kaartjes gekocht voor een concert van een gruwelijk vette Britse rapper en vertel broer nummer één ervan. Hij is tenslotte degene die mij hem voor het eerst liet horen. Hij vertelt dat zijn broertje van mijn leeftijd (zelf is hij iets ouder dan ik) er waarschijnlijk ook zal zijn, omdat hij bevriend is met de rapper. Hij geeft mij het nummer van zijn broertje, zodat ik contact met hem op kan nemen.

Ik stuur dit berichtje:
Hey! Ik ben een van de vele, vele, vele, vele, vele, vele meisjes waar je broer mee date. Grapje. Soort van.. Ik hoor dat je naar Nederland komt en naar hetzelfde concert gaat als ik! Laten we ff meeten tijdens de show!

Hij moet lachen om mijn berichtje, heeft eerder mijn naam voorbij horen komen en reageert enthousiast. Een paar dagen later zegt hij dat hij jammer genoeg niet naar het concert gaat, maar dat ik hem op moet zoeken als ik ooit naar Londen ga. Ik vertel dat ik toevallig het weekend erop naar Londen ga om Halloween te vieren verkleed als Beyoncé.

Eenmaal in Londen feest ik eerst een paar dagen met mijn vrienden en neem ik dan contact op met het broertje. Hij nodigt me uit voor een feestje met allemaal vrienden. Onderweg ernaartoe bedenk ik me hoe vreemd deze situatie is. Ik ga naar een feestje van mensen die ik niet ken, om de broer van een man te ontmoeten waar ik al jaren af en aan mee date, die aan de andere kant van de wereld woont en er zelf niet is.

Het probleem is dat het broertje tegenover me aan tafel zit en ik merk dat hij op een bepaalde manier naar mij blijft kijken

Als ik uit de taxi stap, staat hij op me te wachten. Hij lijkt op zijn broer. Hij klinkt ook als zijn broer. Het is heel onwerkelijk, maar wel super gezellig. We gaan na een paar drankjes door naar een club, waar we ons vreselijk bezatten. Wat drinken, we dansen, we lachen, we hebben een topavond..

De volgende dag nodigt hij mij uit om bij zijn ouders thuis te eten, omdat ze me graag willen ontmoeten. Eenmaal binnen kijk ik mijn ogen uit. Het is een soort gigantische familie reünie, die elke zondag plaatsvindt. Ik ben in het huis van mijn date, uitgenodigd door zijn broer, omringd door zijn familie en hij is er zelf niet bij.

Zijn ouders zijn geweldig, zijn andere broers en hun vrouwen zijn geweldig, alle kinderen zijn geweldig, ik word volgestopt met eten en mijn drankje wordt constant aangevuld. We zijn in totaal met 23 mensen en ik ben meer verliefd aan het raken op zijn familie dan op hemzelf. Het probleem is dat het broertje tegenover me aan tafel zit en ik merk dat hij op een bepaalde manier naar mij blijft kijken. Op zich is dat niet een probleem, het echte probleem is dat ik merk dat ik op dezelfde manier terugkijk…

Reageer op artikel:
The Single Life: Als je valt voor de enige man op wie je absoluut niet verliefd mag worden
Sluiten