Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 9 mrt 2017

The Single Life: Dit is waarom je altijd naar je vrouwelijke intuïtie moet luisteren

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Wij vrouwen voelen dingen aan. Ik weet niet precies waardoor het komt, maar soms weet je dingen zeker terwijl je geen enkel bewijs hebt. Je voelt het gewoon aan. Sommige vrouwen hebben het meer dan andere, maar we hebben het allemaal.

Hij wist dat hij loog, ik wist dat hij loog, hij wist dat ik wist dat hij loog, maar toch bleef hij volhouden dat hij de waarheid sprak

Wij pikken lichaamstaal en intonatie op. Wij horen het verschil tussen een opmerking die gemeend is en een opmerking die gemeen is. Wij kunnen in een oogopslag zien of er iets gaande is tussen mensen. Wij zijn constant bezig met uitvogelen wat er achter de schermen gebeurt en wat er allemaal niet gezegd wordt, in tegenstelling tot wat er wel gezegd wordt.

Dit is uiteraard ook de reden dat ruzies tussen vrouwen zoveel ingewikkelder zijn dan ruzies tussen mannen en gelijk ook de reden dat mannen niets van ons snappen. We werken anders. En dat is niet erg. Het is zelfs fijn. Wij weten namelijk meer dan we horen te weten en kennis is macht.

Persoonlijk ben ik erg goed in het lezen van mensen. Veel beter dan ik mensen op dat moment laat weten. Mijn hersenen snappen logisch menselijk gedrag, waardoor ik heel snel weet of iemand liegt. Als mensen gaan liegen dan zijn ze namelijk heel hard bezig met meer informatie bieden dan nodig is om iemand ervan te overtuigen dat ze niet liegen.

Hun lichaamstaal is anders en ze gebruiken een iets andere intonatie. Nou ga ik niet doen alsof ik een wandelende leugendetector ben, want dat is niet zo. Heel vaak kan de leugen mij ook niet zoveel schelen en ben ik te veel in Omani-wereld om überhaupt op te letten.

Maar als het om iets belangrijks gaat, dan weet ik vaak instinctief of er tegen mij gelogen wordt. Te vaak heb ik moeten dealen met mannen die niet eerlijk durfden te zijn en liever mij lieten twijfelen aan mijn eigen instinct, dan ervoor uit te komen dat ze logen. En in mijn ogen is dat onvergefelijk. Mijn ex deed dat vaak. Hij wist dat hij loog, ik wist dat hij loog, hij wist dat ik wist dat hij loog, maar toch bleef hij volhouden dat hij de waarheid sprak.

Ik noem dat altijd Good guy syndrome. Mannen die eigenlijk asshole gedrag willen vertonen, maar niet als asshole gezien willen worden en daarom heel hard hun best doen om gezien te worden als hetgeen dat ze willen zijn. Dit zijn de grootste leugenaars, want ze liegen niet alleen tegen anderen, ze liegen vooral tegen zichzelf.

‘Aan het einde van de date zeg ik: ‘Laten we volgende keer seks hebben!’.’

Ik ben iemand tegengekomen die ik al wat heel jaren ken. Ik ben altijd heel hartelijk en heb daarom vaak niet door als een bekende met mij zit te flirten. We kennen elkaar al zo lang. Als hij uiteindelijk vraagt of hij mij een keer mee uit mag nemen ben ik verbaasd. Ik zeg: ‘Ja, hoor’, maar twijfel een beetje. Kennen we elkaar niet al te lang om daadwerkelijk iets te beginnen?

De eerste keer dat we wat gaan drinken, gaan we voor cocktails. De cocktailbar zit vast aan een hotel met allemaal vreemde kamertjes. Als ik een paar cocktails in me heb, komt het kind in mij naar boven en krijg ik zin om al giechelend de boel te verkennen. Ik trek hem met me mee en samen gaan we op onderzoek uit. De kamertjes zitten verstopt achter boekenkasten en in het midden staat een treincoupé met paal, waardoor Omani het niet kan laten een paaldans-move te laten zien. Die move eindigt uiteraard lachend op de grond, want ik kan helemaal niet paaldansen.

Aan het einde van de date loopt hij mee naar mijn fiets en zoenen we voor het eerst. Als ik eenmaal thuis ben heb ik al een berichtje van hem over hoe leuk hij het vond. Zijn we nu aan het daten? Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, want ik ken hem alleen als persoon die ik eens in de zoveel tijd tegenkom. Ik ken hem helemaal niet als potentieel vriendje. Zo heb ik ook geen seconde van mijn leven aan hem gedacht.

Ik besluit voor de volgende date dat ik met hem naar bed wil gaan, omdat ik wil weten of wij seksueel een match zijn. Dus aan het einde van de date zeg ik: ‘Laten we volgende keer seks hebben!’. Hij kijkt mij aan en weet zich totaal geen houding te geven. Hij zegt nog nooit een vrouw te hebben meegemaakt die zo direct is. Ik zeg dat subtiel niet zo mijn ding is.

Hij kijkt geen moment meer naar haar om, maar ik weet dat hij liegt

Ik merk dat hij het moment van naar huis gaan uitstelt tijdens de volgende afspraak. Hij wil eerst elders nog wat drinken. Als het moment eindelijk daar is en we bij hem thuis zijn aangekomen is hij zenuwachtig. Ik voel het. Of eerder, ik voel het niet, want er gebeurt niets in zijn broek. Dit is voor mij onbekend terrein, want ik heb niet vaak te maken gehad met een man die het niet omhoog kon krijgen.

Hij schaamt zich en wordt nog zenuwachtiger, wat het alleen maar erger maakt. Hij zegt dat dit hem nog nooit is overkomen en durft me niet aan te kijken, dus ga ik bovenop hem liggen en kijk ik hem echt in de ogen aan. ‘Schat, doe even rustig’, zeg ik. ‘Ik weet dat ik heel direct kan zijn en ik weet dat niet iedereen daar tegen kan. Maar ik maak me nu niet druk, dus moet jij het ook niet doen. No pressure!’

De volgende ochtend nodigt hij mij uit voor een huisfeestje dat hij geeft. Ik moet tot 3:00 uur ‘s nachts werken, maar ga er na werk heen. Als ik daar aankom, zie ik hem nergens. Wanneer ik in de keuken sta komt er een meisje naar binnen gerend vanaf het balkon. Niet lang daarna komt hij er achteraan gelopen. Ik voel gelijk dat er iets gaande is.

Ik spreek hem erover aan en hij ontkent alles en zegt dat ik mij nergens druk om hoef te maken. Maar ik weet dat hij liegt. Hij kijkt geen moment meer naar haar om, maar ik weet dat hij liegt. Als we daarna afspreken is alles weer als vanouds. Hij stelt mij aan allemaal vrienden voor en heeft het over dubbeldates en Valentijnsdag.

De dag erna belt hij mij. We hadden een date staan voor die avond, maar hij wil eerder afspreken. Ik hoor aan zijn stem dat er iets is. Als we face-to-face zijn zegt dat hij ermee wil kappen. ‘Wacht even’, zeg ik. ‘Dus na zo lang je best doen om mij je leuk te laten vinden, wil je ermee kappen. Jij wilde dit, niet ik!’

Als ik vraag wat de reden is, liegt hij weer. Ik houd mijn mond, maar ik weet dondersgoed wat de reden is. Ik wist het de seconde dat ze van het balkon kwam rennen.

Reageer op artikel:
The Single Life: Dit is waarom je altijd naar je vrouwelijke intuïtie moet luisteren
Sluiten