Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 1 jul 2018
Leestijd: 6 minuten

The Single Life: Kunnen mannen en vrouwen echt gewoon vrienden zijn?

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.
Ik ben een vrouw met veel mannelijke vrienden. Ik vind het fijn om ‘one of the guys’ te zijn, ik houd van platte humor en ik kan een beetje bot uit de hoek komen. Dit werkt allemaal heel goed met mannen. En als een man iets doet wat mij pissig maakt, dan schreeuw ik even naar hem, geef ik hem een stomp op de arm en is het daarna klaar. Prachtig.

Maar kunnen een man en een vrouw echt vrienden zijn, zonder seksuele spanning? Dat het van beide kanten puur platonisch is? Ik weet het niet. Ik denk dat mensen in staat zijn om keuzes voor zichzelf te maken. Dat ze bepalen dat de vriendschap hen meer waard is dan een nachtje horizontaal dansen. Maar ik denk dat het bijna onmogelijk is dat beide partijen nooit een ‘ik zou best een keer’ moment hebben.

Het hangt er ook een beetje vanaf hoe lang je bevriend bent. Als je al jaren bevriend bent, dan zal er misschien ooit spanning geweest zijn, maar ken je elkaar te lang en te goed om het nog te overwegen.

Het zijn de nieuwe vrienden waar het een beetje mee de mist in gaat. Ik ben iemand die graag nieuwe vrienden maakt, maar ik vind het ingewikkeld om een echte vriendschap op te bouwen met een man, zonder het gevoel te krijgen dat hij mij wil seksen. Het uit zich namelijk in de kleine dingen. Uit zijn mond komen misschien de woorden dat hij alleen vrienden wil zijn, maar zijn handelingen wijzen op iets anders.

En dan vraag ik mij af hoe echt de vriendschap is. Voor mij is het gebaseerd op gedrag, persoonlijkheid en humor. Voor sommige mannen vraag ik mij af of het niet meer is gebaseerd op mijn uiterlijk. Horen ze daadwerkelijk het geniale doch nutteloze getetter dat 24/7 uit mijn mond komt of zijn ze op het perfecte moment aan het wachten, om hun slag te slaan?

Ach, misschien doen ze beide. Maar ik zou het gewoon zo leuk vinden als iedereen gewoon eerlijk was in doen en laten. Dan zou ik niet zo vaak hardop hoeven zeggen dat ik alleen vrienden wil zijn.

Ik ben met Jay, een vriend van mij, mee naar zijn studio. Hij is een rapper, maar produceert ook muziek van andere artiesten. Ik ben opgegroeid tussen de muzikanten, dus vind ik het altijd leuk om erbij te zijn als muziek gecreëerd wordt. Steeds meer vrienden van Jay komen langs om te chillen en voordat ik het weet zit ik in een ruimte vol mannen.

Dit is met mijn uitzonderlijk grote persoonlijkheid uiteraard geen probleem, ik kan mij prima staande houden in een kamer vol mannen. We drinken allemaal gezellig wat en ik merk dat ik heel goed overweg kan met Dan. Ik ben niet tot hem aangetrokken, maar we delen dezelfde humor en kunnen makkelijk kletsen. Dit is blijkbaar heel bijzonder, want Dan praat normaal bijna niet tegen mensen.

We praten over van alles. Ik deel veel te veel over mijn persoonlijke leven, zoals gewoonlijk en hij vertelt (iets minder gedetailleerd) over zijn eigen leven. Hij weet intussen alles over mijn liefdesleven en mijn knipperlicht verhouding met de broer van Jay. Hij weet ook dat ik er heel slecht tegen kan als mannen mij proberen te versieren, wanneer ik alleen vrienden wil zijn.

Tegen de tijd dat we weggaan is het bijna 5:00 uur ‘s ochtends. Als Dan voorstelt om mij en Jay de volgende dag op te halen om pannenkoeken te gaan eten, denk ik: ‘hier kan ik nou matties mee worden’. Ik crash bij Jay en onderweg naar zijn huis kan hij het niet laten om een opmerking te maken.

‘Ik zag dat jij en Dan het gezellig hadden. Misschien moet ik even mijn broer een belletje geven’, zegt hij. Ik zeg dat hij zijn grote mond moet houden, dat ik Dan gewoon mag als persoon en dat hij best zijn broer mag bellen, omdat hij mij kent en precies weet hoe ik ben.

Maar dan ga ik nadenken en begin ik mij zorgen te maken dat wat ik als platonisch en gezellig zag, Dan misschien als ‘naar iets toe leidend’ zag. Dus vraag ik aan Jay hoe ik de situatie het beste kan aanpakken, waarop hij antwoord dat ik het op z’n Omani’s gewoon tegen hem moet zeggen.

Dus wanneer wij de volgende dag Dan zien, wacht ik tot het perfecte moment om hem op subtiele wijze te vertellen dat ik hem heel graag mag, maar dat hij geen romantische verwachtingen van mij moet hebben. Blijkbaar is dat het moment dat Jay iets op moet halen en wij alleen in de auto zitten.

‘Wat wil je luisteren?’, vraagt Dan. ‘Je wilt toch geen seks van mij, he?!’, vraag ik oh zo subtiel. Dan begint keihard te lachen. Hij vraagt hoe het kan dat ik zo’n mega groot ego heb en hoe ik daar opeens bij kom. Ik leg uit dat ik vaker in zulke situaties heb gezeten, maar dat ik er niet goed mee weet te dealen en het nu maar besloot zo aan te pakken.

Hij belooft dat hij mij niet gaat proberen te versieren en vertelt vervolgens in geuren en kleuren aan Jay wat er gebeurde toen hij weg was. Ik ben opgelucht en blij dat mijn nieuwe buddy niet gaat gaat proberen mijn fuckbuddy te worden. En schaam mij niet zo snel, dus vind ik het geen probleem dat de jongens helemaal stuk gaan om mijn ‘subtiele’ opmerking.

Vanaf dat moment begint het zijn ‘running gag’ te worden. Hij vindt het heel leuk om voortdurend te doen ‘alsof’ hij mij aan het versieren is en dan heel hard te gaan lachen. Het enige probleem is, dat ik weet dat hij het niet als grapje bedoelt. Wij vrouwen voelen dat nou eenmaal aan.

Want als wij een paar maanden later met z’n allen naar een club zijn, kan Dan het niet laten om in dronken toestand te vertellen hoe mooi hij mij vindt en dat ik niet zo moeilijk moet doen. Ik reageer met een ‘Pardon, je had beloofd mij niet te versieren’, waarop hij ‘Oh ja’ zegt en heel klungelig doet alsof hij zijn mond op slot doet en het sleuteltje weggooit. ‘Dit is nou waarom ik zo’n mega groot ego heb, lulhannes’, zeg ik met mijn grote Omani grijns.

Mijn conclusie? Ja, je kunt best vrienden zijn met mannen. Zelfs als een van de partijen seksuele gevoelens heeft naar de ander toe. Zolang ze weten dat je er nooit voor open staat geven ze vast vanzelf op. Hoop ik, tenminste.

Reageer op artikel:
The Single Life: Kunnen mannen en vrouwen echt gewoon vrienden zijn?
Sluiten