Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 9 mei 2017

The Single Life: Mannen zijn op hun allerleukst als ze je proberen te veroveren (daarna niet meer)

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Ik heb door de jaren heen mannen geobserveerd. Er zijn verschillende types, verschillende soorten, maar een ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn de allerleukste versie van zichzelf, wanneer ze je proberen te versieren. En wij vrouwen? Wij houden ons juist in.

Wij vrouwen doen alsof we niet gestoord zijn, ongesteldheid bestaat niet en we doen alsof we niet poepen

Ik wil niet zeggen dat ze we onze liefheid inhouden, dat zeker niet. We houden de gekke, ietwat oncharmante kant van onszelf in. We doen alsof we niet stiekem gestoord zijn, ongesteldheid bestaat tijdelijk niet en we doen om een of andere reden alsof we niet poepen. Letterlijk het enige wat een mens echt moet doen op deze aarde om te overleven is eten, drinken, ademen, plassen en poepen. Waarom the fuck wordt een van onze basisbehoeftes afgepakt?

Mannen zijn tijdens het jaag-proces ook anders. Ze zijn liever, attenter, doen meer hun best. Misschien verrassen ze je met leukigheden, misschien wordt voetbal een keertje overgeslagen om tijd met je door te brengen. Een cadeautje hier, een ontbijtje op bed daar. Ze hebben er vrijwel alles voor over om je te krijgen.

Het enige wat ik me dan afvraag is: WAAROM THE FUCK HOUDT DAT GEDRAG OP??? Klink ik boos? Ik ben niet boos. Eerder gefrustreerd. Waarom vinden zoveel mannen het normaal om volledig op te houden met het gedrag waar we juist zo verliefd op werden? Denken ze dat wat er overblijft nou echt zo geweldig is dat ze hun best niet meer hoeven te doen?

Nu zullen er vast mannen zijn die beledigd zeggen: ‘Hey, ik doe dat soort shit nog steeds’. Dan heb ik het nu niet over jou, pannenkoek. Ik heb het over de irritante zakken die denken dat ze mogen verzwakken met hun best doen, als ze eenmaal hun doel bereikt hebben. Aan jullie de middelvinger!

Als er zo’n vent met rozen langsloopt koopt hij er een voor me. Eigen denk ik ‘nu moet ik de rest van de avond met dat ding rondlopen’, maar het is een lief gebaar.

Ik ben een tijdje met een jongen aan het appen. Ik ken hem van uitgaan. Hij staat achter de bar en blijft me gratis drankjes geven, zodat ik tegen hem blijf kletsen. Ik wil hem mijn nummer geven, maar ik wacht tot hij erom vraagt, want het blijft een spelletje.

Als ik zeg dat dit het laatste drankje wordt, vraagt hij om mijn telefoonnummer. Ik had een kwartiertje daarvoor mijn nummer op een bierviltje geschreven en schuif dat naar hem toe. Hij moet lachen, want er staat ‘daar heb je lang over gedaan’ boven. Ik knipoog en loop naar buiten. Godverdomme, wat ben ik soms toch smooth.

De volgende dag word ik wakker en kijk ik naar mijn telefoon. ‘Goedemorgen! Of had ik gisteravond al moeten appen? Sorry, soms doe ik lang over dingen’, staat er op mijn scherm. Oké, een gevatte jongen. Hier houd ik wel van.

Hij wil nog steeds graag afspreken, maar in plaats van erop uit te gaan, wil hij thuisblijven en frunniken terwijl er voetbal opstaat

Na een weekje appen neemt hij me mee uit. We gaan een drankje doen. Hij is galant, opent deuren, houdt mijn hand vast als we over straat lopen, hij doet echt zijn best. Als er zo’n vent met rozen langsloopt koopt hij er een voor me. Eigen denk ik ‘nu moet ik de rest van de avond met dat ding rondlopen’, maar het is een lief gebaar.

Tussen de dates door word ik elke dag geappt en word ik overladen met aandacht. Maar meneer heeft nog geen seks van me gekregen, dus is hij nog heel hard zijn best aan het doen. Ik geniet intussen van alle aandacht en denk oprecht dat hij misschien echt zo’n type man is. Zo’n type dat dit soort shit gewoon doet, omdat hij zo is en niet omdat hij iets wil.

Na date vier besluit ik met hem naar bed te gaan. Het is goed. Het is oprecht goed. En ik krijg zelfs een ontbijtje op bed de volgende dag. Ik ben onder de indruk en denk dat dit oprecht iets kan worden.

‘Waar is die charmante vent gebleven die zo zijn best deed om mij te krijgen?’

De volgende weken krijg ik nog wel dagelijkse appjes, maar de hoeveelheid is gedaald. Hij wil nog steeds graag afspreken, maar in plaats van erop uit te gaan, wil hij thuisblijven en frunniken terwijl er voetbal opstaat. In de plaats van koken, is het afhaal en denk maar niet dat ik ooit nog ontbijt op bed heb gekregen. Ik krijg het zelfs bijna niet voor voor elkaar om hem naar mijn huis te krijgen. Meneer denkt dat hij lekker op de bank kan blijven liggen en dat de seks naar hem toe komt.

Op een avond zie ik hem op de bank liggen naar tennis kijken en ga ik voor de televisie staan. Hij probeert om mij heen naar het scherm te kijken. ‘DUDE’, zeg ik hard. ‘Wat denk je dat je aan het doen bent?’ Hij kijkt mij aan met een ‘hoe bedoel je’ blik. ‘Waar is die charmante vent gebleven die zo zijn best deed om mij te krijgen?’ Ik kijk nog even goed naar hem en besef dat als dit het is na een maand, ik erop kan rekenen dat het alleen erger gaat worden.

Ik laat de boel een beetje verwateren, waardoor hij opeens weer heel hard zijn best gaat doen. Maar eerlijk gezegd heb ik er al geen zin meer in. Ik wil iemand die zo is, niet die zo doet.

Reageer op artikel:
The Single Life: Mannen zijn op hun allerleukst als ze je proberen te veroveren (daarna niet meer)
Sluiten