Omani McDaniels
Omani McDaniels Stories 28 mrt 2017

The Single Life: Op een blind date zonder een app te hebben gebruikt

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Blind dates zijn niet ongewoon. Zeker niet nu dat er zo vreselijk veel apps bestaan waarmee je je eigen blind dates kunt regelen. Je bekijkt iemands foto’s en besluit een gesprek met iemand aan te knopen. Je chat een tijdje, vervolgens spreek je af en ontdek je dat diegene helemaal niet op zijn foto lijkt.

Hij heeft alleen zijn allerbeste foto’s geplaatst, waarbij hij er veel knapper en langer uitziet. Of misschien lijkt hij wel op zijn foto, maar blijkt hij een beetje dommig te zijn en wil je je eigen ogen uitkrabben uit frustratie. Nee, ik spreek niet uit ervaring…

Klink ik oud? Ik heb het gevoel alsof ik nu oud klink.

Er bestond ooit een tijd dat er geen datingapps waren. Onvoorstelbaar ik weet het, maar het is echt waar. Toendertijd was een blind date een match die één van je vrienden had gemaakt. Er was geen Instagram of Facebook om diegene mee op te zoeken. Je ging gewoon op date en hoopte dat hij leuk was. Klink ik oud? Ik heb het gevoel alsof ik nu oud klink.

‘In mijn tijd was het allemaal anders’, zegt ze terwijl ze terwijl ze met een pincet een veel te lange haar uit haar kin trekt en rimpelcrème opsmeert. Ik overdrijf, zo oud ben ik niet. Maar de reden dat ik het heb over blind dates, voordat Tinder en whateverthafuck andere apps er waren, is omdat ik een ouderwetse blind date heb gehad.

Niet geheel onbegrijpelijk, ik heb niet altijd de beste smaak in mannen

Ik heb gemerkt dat dit veel normaler is in Amerika dan hier. Mijn Amerikaanse vrienden proberen mij altijd te koppelen aan iemand en de Hollander in mij zegt: ‘Hoezo? Wie is deze knakker? En als je hem zelf niet wilt daten, waarom denk je dat ik hem wil?’

Ik heb een vriendin waarmee ik ben opgegroeid in Amerika. Ze woont zelf nog in New York en heeft altijd commentaar op de mannen die ik date. Niet geheel onbegrijpelijk, ik heb niet altijd de beste smaak in mannen, maar haar redenen zijn gebaseerd op iets anders.

Vervolgens val ik voor een klootzak met een knappe kop

De mannen die ik date zijn niet rijk en volgens mijn vriendin hebben ze mij niets te bieden. De romanticus in mij zegt dan altijd: ‘Het gaat niet om wat diegene heeft, het gaat om hoe diegene doet’. Vervolgens val ik voor een klootzak met een knappe kop, want zo ben ik dan ook wel weer.

Dus krijg ik een paar dagen geleden een berichtje van diezelfde vriendin dat een vriend van haar in Amsterdam is en dat ze mij heeft aangeboden als tourgids. Ze zegt dat hij helemaal mijn type is en ook een goed gevulde portemonnee heeft, want hij is een NFL Football speler (het hoogste wat je kunt spelen in American Football).

Ze heeft mijn nummer al aan hem gegeven, dus niet lang daarna ontvang ik van hem een berichtje. In de tussentijd heb ik hem opgezocht op Google en Instagram en blijkt hij inderdaad helemaal mijn type te zijn. Hij vertelt dat hij nog een paar dagen in Amsterdam is, maar omdat ik op dat moment in Londen zit, kan ik hem pas aan het einde van van reis zien.

Hij heeft het wel erg warm dus trekt hij zijn shirt uit

Een paar dagen later krijg ik een berichtje van hem waarin staat: ‘Hey! Heb je zin om morgenochtend een yogales te pakken, daarna even door de stad te lopen en dan wat te gaan eten samen?’ Ik lees het berichtje nogmaals en antwoord met: ‘Wat ongelooflijk specifiek, maar klinkt goed!’

De volgende ochtend sta ik hem op te wachten voor Absolute Yoga. Ik heb hem nog niet verteld dat ik ons heb aangemeld voor een hot yoga les van anderhalf uur, maar gezien hij topsporter is, ga ik er vanuit dat hij het aankan.

Ik zie hem vanuit de verte aanlopen. Erg grote kerel, niet te missen. Hij komt met een grote grijns op mij aflopen en geeft me een knuffel. Ik merk gelijk dat hij aardig is, maar dat had ik al in de gaten door de manier waarop hij communiceerde met zijn berichtjes. Heel respectvol en beleefd.

Anderhalf uur doe ik alsof ik niet naar zijn ontblote bovenlichaam kijk

Ik kleed me om, loop de zaal in en zie hem zitten op zijn matje. Hij heeft het wel erg warm dus trekt hij zijn shirt uit, waardoor ik het ook gelijk warm krijg, want jezus wat een lijf. Na anderhalf uur van doen alsof ik niet naar zijn ontblote bovenlichaam kijk en een beetje rekken en strekken gaan we de les uit.

Ik mag kiezen waar we gaan lunchen, dus gaan we richting de Negen Straatjes. We hebben het oprecht leuk samen. Geen ongemakkelijke stiltes. Hij houdt deuren voor me open, laat mij voor niets betalen en loopt elke keer aan de kant van de weg als we op de stoep lopen. Dat is blijkbaar een beschermings-ding.

Op een gegeven moment wordt hij gebeld door zijn vriend waarmee hij reist. Hij vertelt hem waar we zijn en dat we wel even op hem wachten. Ik vind het niet erg, het is tenslotte hun laatste dag in Europa. Zijn vriend hoeft niet de hele dag alleen door te brengen.

Vervolgens zit ik twee uur toe te kijken hoe deze mannen zichzelf een coma in blowen

Ik vind het niet erg tot ik ontdek wat ze willen doen. Ze willen naar een coffeeshop. Zei ik een? Ik bedoelde zoveel mogelijk. Ik had dit kunnen verwachten. Toeristen in Amsterdam willen altijd naar coffeeshops.

Vervolgens zit ik twee uur toe te kijken hoe deze mannen zichzelf een coma in blowen en allebei in slaap vallen. Dan heb ik het echt gehad en zeg ik dat ik richting huis ga.

Hij loopt met me mee naar buiten, omhelst me en geeft me een kus. Ik kijk hem aan en beken dat ik nog nooit een Football wedstrijd heb gezien, zelfs niet op televisie. ‘Ik kijk het ook niet voor m’n lol, ik kijk eigenlijk alleen voetbal. Maar nu heb je een goed excuus om naar Los Angeles te komen’, zegt hij met een lach.

Ik mag deze man wel, als hij geen blowende toerist uithangt. To be continued.

Reageer op artikel:
The Single Life: Op een blind date zonder een app te hebben gebruikt
Sluiten