Omani McDaniels
Omani McDaniels Stories 21 feb 2017

The Single Life: Soms moet je de verkeerde mannen gewoon laten vallen

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Elke vrouw heeft wel eens interesse in een man, waar de rest van de wereld niets van begrijpt. Hij is onbereikbaar, behandelt je niet zoals je verdient, je vriendinnen kunnen hem niet uitstaan, maar toch blijf je een zwak voor hem houden.

Elke keer als je over hem begint hoor je een vriendin weer zuchtend ‘Wat doe je nog met deze gast?’ zeggen. Misschien praat je niet meer over hem tegen vriendinnen, omdat je weet wat ze zullen zeggen. Of omdat je weet dat ze eigenlijk gelijk hebben, maar je nog niet klaar bent om los te laten.

Misschien zeg je tegen jezelf dat je hem nooit meer gaat zien. Dat je helemaal klaar met hem bent. Maar hoe vaak heb je dat tegen jezelf moeten zeggen? Want je blijft teruggaan. En hij weet het. Hij weet dat het niet uitmaakt hoe vaak je boos wordt of hoe vaak je tegen hem zegt dat het klaar is. Hij weet dat er een moment van zwakte gaat komen, als hij weer besluit lief te doen.

Als hij als een puppy achter je reet aan had gezeten, had je hem helemaal niet interessant gevonden

En je kunt hem ook niet minder zien. Net als wanneer je stopt met roken. Je kunt niet gaan ‘minderen’, want ook al houd je het eventjes vol, je zult uiteindelijk toch steeds vaker naar een sigaret grijpen. Voor je het weet ben je op een feestje, heb je veel te veel gedronken en sleur je die sigaret mee de wc in om even uitgebreid op te roken.

Je wilt hem ook niet willen. Hij is namelijk helemaal niet leuk. Je wilt gewoon dat hij jou wil en dat onbereikbare is verslavend. Want laten we eerlijk wezen, als hij als een puppy achter je reet aan had gezeten, had je hem helemaal niet interessant gevonden. Hij is namelijk helemaal niet zo leuk. Hij is misschien niet eens zo knap.

Het allerergste is dat je weet dat als je beste vriendin met zo’n type aan zou komen zetten, je hem finaal de grond in zou boren. Jouw beste vriendin verdient namelijk iemand die haar op handen en voeten draagt en inziet hoe geweldig ze is. Jouw beste vriendin mag niet genoegen nemen met iemand die haar niet elke dag het gevoel geeft dat ze de meest geweldige vrouw op aarde is. Maar soms is het lastig om je eigen beste vriendin te zijn en het voor jezelf, tegen jezelf op te nemen.

Het duurde eventjes voordat we seks hadden

Patronen doorbreken is altijd ingewikkeld. En met mannen misschien nog wel ingewikkelder. Maar het is belangrijk om uit vicieuze cirkels te stappen. Echte vrijheid is het doorbreken van patronen en leven in het onbekende. Als je weet dat hij niet goed voor je is en je weet dat je beter verdient, waarom kies je dan niet voor beter?

G is een aparte gast. Niet de allerknapste, ook niet de meest boeiende, we delen niet echt dezelfde interesses en hij is duidelijk een stuk minder sociaal dan ik, maar hij heeft altijd mijn aandacht gehad. En ik heb nooit helemaal begrepen waarom. Het duurde eventjes voordat we seks hadden, maar toen het eenmaal zover was, was het top.

Hij heeft weliswaar een veel lager libido dan ik, maar dat is niet vreemd. Ik heb weinig mannen ontmoet die kunnen tippen aan mijn libido. Ik verdenk hem ervan dat hij veel meer stiekeme issues heeft, dan waar hij ooit voor uit zal komen en ik heb hem vaker dan eens betrapt in een leugen. Maar ik zeg er niets van, omdat hij duidelijk niet de waarheid wil vertellen en het mij niet genoeg boeit om een ruzie over te beginnen.

Hij stuurt twee hartjes-kusjes emoji’s

Ik ben nooit verliefd op hem geweest, maar hij heeft altijd mijn aandacht gehad. Ondanks alle keren dat hij niets van zich liet horen, berichtjes een week lang niet opende, niet kwam opdagen ondanks dat we een afspraak hadden, niet opnam terwijl ik zag dat hij online was, heeft hij toch mijn aandacht. Elke keer vergeef ik het hem.

‘Ik wil geen ruzie meer’, zeg ik dan. Hij antwoordt met: ‘Ik heb nooit ruzie met jou, jij hebt altijd ruzie met mij. Ik houd alleen maar van je’. Deze jongen weet niet wat houden van betekent. Ik zeg het niet terug, omdat ik niet van hem houd, maar toch kan ik hem niet loslaten.

Ik hoor mijn telefoon trillen en zie een appje van G verschijnen. Hij stuurt twee hartjes-kusjes emoji’s en er verschijnt een lach op mijn gezicht. Dit doen we af en toe. Even elkaar laten weten dat we aan elkaar denken. Maar ik heb G al twee maanden niet gezien, omdat hij het weer eens te druk heeft.

Ik ben aan het wachten tot mijn vriendinnetje Caroline komt om met haar uit eten te gaan. Ze is een van mijn favoriete vriendinnetjes, waar ik altijd mee op avontuur ga. Ze kent al mijn mannen verhalen, oordeelt nooit en is altijd positief.

We gaan naar een Aziatisch restaurantje en ik zie mensen aan andere tafels onze richting opkijken, elke keer dat we schaamteloos luidruchtig lachen. We zijn tenslotte stoute foto’s aan het laten zien, die mannen ons gestuurd hebben en soms moet daarover gelachen worden.

Hij heeft alleen mooie praatjes. En ze vullen letterlijk geen gaatjes

We praten over vriendinnen, over huidige mannen, over exen, over alles. Maar ik merk dat ik weinig vertel over G. Ja, zijn naam is een keer gevallen, maar daar blijft het eigenlijk bij. We zijn intussen behoorlijk wat wijntjes verder en Caroline vertelt opeens wat voor man ik verdien. En ze vraagt me waarom ik ooit genoegen zou nemen met minder.

Als we later dronken in bed liggen, blijft het door mijn hoofd spoken. Ik blijf geven en hij doet er niets mee. Hij heeft alleen mooie praatjes. En ze vullen letterlijk geen gaatjes. Waarom bied ik het hem überhaupt nog aan? Hij heeft nog nooit iets gedaan waar ik over op kan scheppen. Hij heeft nog nooit iets gedaan dat alleen voor mij was, om mij blij te maken. Waarom blijf ik teruggaan?

Om 7:00 uur ‘s ochtends word ik wakker en gaat er een knop om. Ik ben klaar. Ik ben zo ongelooflijk klaar. Ik pak mijn telefoon en verwijder ons Whatsapp gesprek. Ik blokkeer hem op alles en verander zijn naam in mijn telefoon naar ‘Don’t you fucking dare’. Voor het geval ik ooit nog een moment van zwakte krijg.

Ik ben klaar. Zo fucking klaar. En deze keer ga ik het volhouden.

Reageer op artikel:
The Single Life: Soms moet je de verkeerde mannen gewoon laten vallen
Sluiten