Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 20 apr 2017

The Single Life: Waar is de fucking romantiek gebleven?

Het leven van een single meisje is als een wervelwind. Soms is het leuk, soms is het minder en soms is het een regelrechte horrorfilm. Omani is een luidruchtige, altijd lachende, ietwat (prettig) gestoorde eind-twintiger. Wekelijks zal ze jullie een kijkje geven in het leven van een rasechte single girl. Pak de popcorn er maar vast bij.

Het lijkt allemaal zo romantisch dat daten. Van de vlinders in je buik tot het ‘wie betaalt de rekening’ momentje. We hebben tegenwoordig zoveel datingapps om de ware te vinden. Ik heb er ook heus wel aan deelgenomen, maar het gaat vaak niet verder dan een match en een ‘Hey, hoe gaat het mooie dame?’, gevolgd door radiostilte van mijn kant.

Hij stuurt je zelfs een kussend hartje emoji. Liefde anno 2017

Omdat ik diep van binnen niet aan mijn kleinkinderen wil vertellen dat ik hun opa via Tinder heb ontmoet. That’s not sexy. Maar als iemand mij aanspreekt op straat en om mijn nummer vraagt, dan krijgt hij vaak niet meer dan een ‘ken ik jou?’ blik en vaag gemompel over dat ik niet beschikbaar ben, voordat ik mijn oortjes weer in doe.

Hier is daten ook vaak niet echt daten. Je gaat oneindig veel appen, doet een paar drankjes en als er een respectabele hoeveelheid tijd voorbij is gegaan, dan duik je met elkaar in bed. Vervolgens ga je berichtjes na lezen en aan je vriendinnen laten zien, cause he’s just so damn dreamy. Hij stuurt je zelfs een kussend hartje emoji. Liefde anno 2017.

Echte dates zijn vervangen voor ‘een biertje doen’ en telefoongesprekken zijn ingewisseld voor app-gesprekken. En ja, ik doe er ook aan mee, want het is nou eenmaal de wereld waarin we nu leven. Maar, come on, waar is de fucking romantiek?

Ik heb besloten om mijn droomdate met jullie te delen. En mocht iemand een man kennen die precies voldoet aan deze beschrijving, dan wil ik dat je per direct contact opneemt. Mijn telefoonnummer is: 0906-0911 (je zult deze waarschijnlijk alleen begrijpen als je boven de 25 bent).

Het begint zo:

Ik ben onoplettend aan het oversteken en ondertussen naar Queen aan het luisteren met beide oordoppen in. Ik ben op Bohemian Rhapsody gefocused en realiseer niet dat er een tram aankomt. De tram toetert. Is het een toeter? Het is eerder een hele harde bel. Oké, de tram belt héél hard en op hetzelfde moment voel ik een ruk aan mijn arm en word ik net op tijd teruggetrokken. De tram rijdt voorbij en ik ben zwaar geschrokken, maar ongedeerd.

Dit is trouwens waargebeurd, maar in mijn fantasie ben ik gered door een jonge Idris Elba en niet door een onbekende dude met een vies snorretje en slechte adem. Wat hierna volgt is vooralsnog fictie.

Ik heb strikte orders om een tas in te pakken met benodigdheden. Gewone kleding, schoenen die vies mogen worden en een avond-outfit

Hij vraagt of het met me gaat en pas dan zie ik hoe aantrekkelijk hij is. Gelukkig heb ik een fantastische hairday en een nonchalant, doch geweldige outfit aan. We moeten toevallig dezelfde kant op en kletsen ondertussen. Hij is gevat en intelligent en lacht om al mijn grapjes. Ook luistert hij aandachtig naar het geratel van onsamenhangende onzin die er uit mijn mond komt.

Als onze wegen scheiden vraagt hij om mijn nummer. Ik geef hem de eerste negen cijfers en zeg hem dat als hij mij echt wil zien, hij tien kansen heeft om achter mijn volledige nummer te komen (ja, dit heb ik wel eens echt gedaan). Diezelfde nacht word ik gebeld door Idris en vraagt hij me mee uit.

Hij wil er een hele dag van maken en heeft het van begin tot eind gepland. Ik heb strikte orders om een tas in te pakken met benodigdheden. Gewone kleding, schoenen die vies mogen worden en een avond-outfit.

Ook heeft hij een chille baan, waarbij hij vet veel verdient, maar niet constant werkt

We beginnen met een wandeling door natuur. Tijdens deze natuurwandeling vertelt hij hoe close hij met zijn ouders is en dat hij een echte familieman is. Hij is open en eerlijk en geniet van de kleine dingen in het leven. Ook heeft hij een chille baan, waarbij hij vet veel verdient, maar niet constant werkt. Dan kiest hij een plek om te gaan zitten, zodat we kunnen picknicken. En alles wat hij heeft meegenomen heeft hij zelf gemaakt, want hij kookt.

Na de picknick rijden we naar de volgende locatie, de paintball park. Ik ben super competitief en ben veel beter dan hij. Hij maakt grapjes dat hij me liet winnen, maar we weten allebei dat ik gewoon een baas ben en die shit geowned heb. Na mijn overwinning drinken we drankjes in de zon en kom ik tot de conclusie dat ik vaker legerprint kleding moet dragen.

Bij het dessert heeft hij ‘Omani is de beste’ met chocolade laten uitschrijven op mijn bord

Als we klaar zijn met paintball krijg ik instructies om me om te kleden, want we gaan cocktails drinken. Classy bitches drinken nou eenmaal fancy cocktails. Ik draag de klassieke LBD en Idris ziet er verrukkelijk uit. Na de cocktails neemt hij me mee naar een restaurant met heel veel vegetarische gerechten, want hij weet dat ik geen vlees eet en hij heeft onderzoek gedaan naar de beste vega plekjes.

Vervolgens complimenteert hij mij met mijn schoenen en zegt hij dat hij vindt dat een vrouw nooit genoeg schoenen of kleding kan hebben

Bij het dessert heeft hij ‘Omani is de beste’ met chocolade laten uitschrijven op mijn bord. Ik schrijf ‘JWZ biatch’ op een servetje en schuif het naar zijn kant van de tafel met een knipoog. Vervolgens complimenteert hij mij met mijn schoenen en zegt hij dat hij vindt dat een vrouw nooit genoeg schoenen of kleding kan hebben.

We eindigen de avond in een karaokebar waar we liedjes voor elkaar uitkiezen. Hij kiest een Elvis nummer voor mij en ik wauw met mijn Elvis stem. Ik kies voor hem een Boyz II Men nummer, die hij onweerstaanbaar goed weet na te doen. Miauw.

Tijdens de, ietwat aangeschoten, wandeling naar huis schrijven we briefjes met vrolijke teksten en gooien we die bij random mensen in de brievenbus. Bij mij voor de deur maakt hij gelijk een nieuwe afspraak en kust hij me met zijn perfecte Idris Elba lippen. Als hij thuis is belt hij mij om mij welterusten te wensen, niet wetende dat ik nog een tijdje netflix ga kijken. Een aantal dates later ontdek ik dat hij ook nog eens een beest in bed is en ook perfect geschapen. And all was right with the world.

The end.

Reageer op artikel:
The Single Life: Waar is de fucking romantiek gebleven?
Sluiten