Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 1 okt 2018

Single meiden verzamelen! Dit is waarom vrijgezel zijn het beste ooit is

Vrijgezel zijn is heerlijk. Natuurlijk heb je vriendinnen die in een zogenaamd perfecte relatie zitten, maar dat betekent niet dat zij gelukkiger zijn. Er zitten super veel voordelen aan single zijn.

Single meisjes zijn de beste

Je hoeft echt geen haast te hebben om een partner te vinden, die tijd komt nog wel. In de tussentijd is het beter om gewoon volop te genieten van vrijgezel zijn want dat is ook hartstikke fijn.

Zeker je twintiger jaren zijn de perfecte jaren om lekker egoïstisch te zijn en met niemand rekening te houden. Heb je zin om een heel weekend Gossip Girl te bingewatchen? Lekker doen. Wil je elke avond met je beste vriendinnen koken? Je hoeft het aan niemand te laten weten thuis. Heerlijk toch?

Vrijdagavond is voor Netflix

Vrijdag date-avond? Nope. Vrijdagavond is voor een enorme bak popcorn, een dekentje en alle ‘Sex and The City’ films kijken. Hoe heerlijk is dat?

Niemand eet je Nutella op

Zeg nou eerlijk, Nutella is toch leven? Het is bij ons in ieder geval een van de meest gewaardeerde (en beschermde) dingen in de kast.

Als je single bent kun je gewoon rustig slapen ’s nachts, wetende dat niemand toegang heeft tot je chocoladepasta. Wat een rust.

Het hele bed voor jezelf

Nog zoiets wat zo fijn is aan vrijgezel zijn, is de ruimte in je bed. Als een zeester in bed liggen ’s avonds is misschien wel het beste gevoel ooit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ruzie die je anders met je lover hebt over de verdeling van de dekens ’s nachts. Jij slaapt als een roosje.

Erop los flirten

Dat je geen relatie hebt, betekent natuurlijk niet dat je niemand in je leven hebt. Vrijgezelle meiden kunnen juist de hele dag met iedereen flirten. Dat is hartstikke gezellig.

Zaterdagavond trekken jij en je single vriendinnen jullie leukste outfits aan en gaan jullie de stad in. Die knappe barman krijgt een knipoog van je. Het beste? Je hoeft je geen zorgen te maken over het kwetsen van iemands gevoelens.

Je bespaart geld

Natuurlijk is het niet zo dat je bakken met geld uitgeeft als je in een relatie zit, maar het scheelt wel iets. Denk even aan al het geld dat je bespaart op verjaardagscadeaus, kerstcadeaus, valentijnsdiners en uitjes in het weekend. Dat geld kun je nu allemaal uitgeven aan Nutella.

Veel meer vrije tijd

Je hoeft veel minder te plannen. Willen je vriendinnen van school op vrijdag afspreken en je vrienden van werk op woensdag? Geen probleem, jij kunt elke dag van de week afspreken.

Als je een relatie hebt houd je vaak rekening met je lover. Dat is logisch, maar gezellig afspreken met je vriendinnen is ook hartstikke belangrijk. Nu hoef je je niet schuldig te voelen als je elke dag ’s avonds wat te doen hebt.

Veel minder discussies

Jij wilt het nieuwe seizoen van Riverdale kijken, maar hij wilt Fast and the Furious zien. Na een half uur kibbelen gaan jullie voor een compromis en wordt het Pirates of the Caribbean (vooruit, Johnny Depp). Hetzelfde geldt voor het avondeten en eigenlijk voor alles. Zucht, vermoeiend.

Die tijden zijn voorbij. Jij doet lekker waar je zelf zin in hebt en je hebt vrijwel nooit meer dit soort discussies. Dat is toch fantastisch?

Je groeit een wintervachtje

Er zijn natuurlijk meiden die het fijn vinden om zich elke dag te scheren en dat is prima. Maar er zijn ook genoeg meiden die er gewoon niet altijd zin in hebben.

Moet je haasten voor werk en draag je een lange broek? Voor wie zou je dan de moeite nemen om je benen te scheren. Die extra tijd in de ochtend gebruik je voor iets waar je wel zin in hebt.

Je hebt belangrijkere prioriteiten

Een relatie is hard werken en zeker in het begin steek je er veel tijd in. Daar ben je als vrijgezelle chick natuurlijk helemaal niet bezig. Nee, want jij bent keihard aan het werk aan je toekomst. Je weet wat belangrijk is en dat is op dit moment een relatie niet.

Al met al zijn er talloze redenen waarom single meisjes de allerbesten zijn. We genieten, we hoeven met bijna niemand rekening te houden en we doen lekker waar we zelf zin in hebben.

Dus als je het jammer vindt dat je vrijgezel bent, probeer dat dan los te laten. Je lover komt vanzelf, maar geniet tot die tijd lekker van je vrijheid.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

5 dingen die je sowieso herkent als je de eeuwige vrijgezel van je vriendengroep bent

Bustle

Reageer op artikel:
Single meiden verzamelen! Dit is waarom vrijgezel zijn het beste ooit is
Sluiten