Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 3 jun 2019

5 redenen waarom het heerlijk is om na een lange relatie weer single te zijn

Na een relatiebreuk ga je eerst door een moeilijke periode: dagen, weken of maanden. Je hebt nergens zin in, geen honger en kunt de eerste week alleen maar huilen. Gelukkig zijn je vriendinnen er voor je en merk je dat je je na een tijd echt al veel beter voelt.

Jullie relatie is natuurlijk niet zonder reden uitgegaan en als je al deze sunny sides van het single leven inziet kun je daar zeker weten van gaan genieten.

1. Je hebt weer tijd voor je vriendinnen

Je moet toegeven dat als je een relatie hebt je minder tijd hebt voor je vriendinnen. Dat is helemaal niet erg want het gaat om het vinden van een goede balans tussen die twee maar als je weer single bent kun je alle tijd weer spenderen aan je vriendinnen.

Je kunt elke avond met ze eten, naar het park gaan of een willekeurig festivalletje pakken in het weekend. Al die dingen doe je net iets minder snel als je een partner hebt met wie je elke avond samen bent.

2. Je hoeft met niemand rekening te houden

Als je samenwoont moet je vanzelfsprekend rekening houden met je partner. Je kunt nou eenmaal niet om 03.00 uur ‘s nachts thuiskomen zonder uit te leggen waar je was. Je partner zou zich enorm veel zorgen maken en dat is logisch want andersom zou jij dat ook doen.

Nu je weer single bent kun jij gaan en staan waar je wil. Je bent niemand enige uitleg verschuldigd en als jij zin hebt om op woensdag uit te gaan tot diep in de nacht doe je dat lekker.

3. Je kan nieuwe mensen leren kennen als single

Het is niet zonder reden uitgegaan tussen jou en je partner. Als jullie toch niet de ware voor elkaar bleken te zijn kun je nu op zoek gaan naar iemand die dat wél is, en die zoektocht is hartstikke leuk.

Natuurlijk is het spannend als je weer gaat daten maar uiteindelijk vind je iemand die nog veel beter bij je past en tot die tijd kun je hier en daar lekker een beetje snoepen *wink*.

4. Je kan nóg meer tijd aan je hond besteden

Je hond zal er dolblij mee zijn dat je weer single bent want nu krijgt hij nóg meer aandacht. Jij besteedt elk moment van de dag aan je pup en laat hem extra vaak uit zodat jij in het Vondelpark knappe potentiële lovers kan spotten.

5. Je voelt je bevrijd nu je weer single bent

Jullie relatie is niet voor niks tot een einde gekomen en het kan zomaar zijn dat dat jou een heel bevrijdend gevoel geeft. Al helemaal als jullie al een tijd lang in een neerwaardse spiraal zaten.

Het is soms moeilijk om die knoop door te hakken maar je zult merken dat als je dat wel doet het een heel vrij gevoel geeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het heerlijk is om na een lange relatie weer single te zijn
Sluiten