Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 4 mrt 2018

Single terwijl je een relatie wilt? Waarschijnlijk komt het doordat je té aardig bent

Jij bent een lief meisje. En je verdient een man die goed voor je is. Maar waarom wil het dan maar niet lukken? Vallen mannen niet op aardige meisjes? Zo is het nou ook weer niet. Maar het is wel dat je soms té aardig bent. En daarmee heb je eigenlijk alleen jezelf.

Je denkt te weinig aan wat je zelf wil

Vaak ben je zo bezig met andere mensen, wat zij willen, waar zij gelukkig van worden, dat je vergeet na te denken wat je nou eigenlijk zelf wil. Bij een date net zo, je doet alles waarvan je denkt dat hij dat wil. En het gevolg is niet alleen dat hij over je heen kan lopen. Maar ook nog eens dat je zelf doodongelukkig bent.

Mannen maken misbruik van jouw aardigheid. En jij blijft veel te lang hangen in een situatie waar je niet blij van wordt.

Zolang je niet aan jezelf denkt, zal een relatie nooit écht werken. Je mag best zeggen wat je denkt, voelt of wilt bij een man. Hij zal je dan heus niet minder aardig vinden. En waarschijnlijk juist alleen maar meer waarderen.

Good girls, vallen vaak op bad guys

Een bad guy is een uitdaging. Maar bovendien is een bad guy de ideale man om voor te ‘zorgen’. Jij wilt de persoon zijn die hem fikst en red.

Jij wilt de gene zijn die hem verlost van zijn bindingsangst. Jij wilt de verlosser van zijn pijn zijn. En telkens als het goed gaat voel je je alsof je een Olympische medaille hebt gehaald.

Maar uiteindelijk kun je een foute man natuurlijk niet zomaar veranderen. We zeggen niet dat mensen niet kúnnen veranderen, maar alleen als ze dat zelf willen, op een moment dat ze dat zelf willen.

Je steekt tijd in hem, je bent de liefste persoon op aarde voor hem. Maar als hij je vervolgens laat vallen, ben je weer alleen en ook nog eens gebroken. Je bent veel te aardig door zo lang bij zijn zijde te blijven.

Mannen willen alleen met jou zijn als het serieus is

Mannen vinden jou over het algemeen oprecht aardig. Ze waarderen je en zien je als een vrouw waarmee ze willen eindigen. Een vrouw die misschien wel de moeder van hun kinderen is.

En juist daarom denken veel mannen, jonge mannen, dat ze nog wel even wachten voordat ze op jou afstappen. Ze zijn namelijk vaak nog niet echt toe aan een relatie tot in de eeuwigheid.

Dat is natuurlijk reuze lief van de mannen, dat ze jou niet willen ‘gebruiken’ en je willen bewaren tot ze écht voor ’t echie. Maar dat zorgt er nu wel voor dat je ‘eenzamer’ bent dan je eigenlijk zou willen zijn. Want jij hebt helemaal geen zin om te wachten. Je wilt nu genieten van het leven.

Je gelooft in het goede in de mens

Zelfs als je de foutste man uit het universum treft, geloof jij nog steeds dat het diep in zijn hart een heel goede gast is. En dat is mooi. En aan de ene kant bewonderenswaardig. Maar misschien ook een beetje naïef. En het zorgt er in ieder geval voor dat je niet bij de juiste man bent. De man die ook aardig is voor jou. En lief. En zorgzaam. En alles wat je wenst en verdient.

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je dit ook lezen:

Reageer op artikel:
Single terwijl je een relatie wilt? Waarschijnlijk komt het doordat je té aardig bent
Sluiten