Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 28 okt 2020

Wel of geen relatie? Als jij wat dat betreft net zo veranderlijk bent als het weer in Nederland ben je niet de enige

Jij bent net zo veranderlijk als het weer in Nederland. Het ene moment klaag je steen en been omdat je de forever single bent van je vriendengroep, het andere moment heb je die date inmiddels zó vaak gezien dat het je begint te benauwen. No way dat jij een relatie wilt op dit moment. Huh, snap jij het zelf nog?

Herkenbaar? Zodra een potentiële partner te dichtbij komt, begint het je te benauwen. Vind je deze persoon nou leuk omdat je verliefd bent op hem of haar óf omdat je het fijn vindt met iemand samen te zijn. Wat dan weer niet specifiek die persoon zou hoeven te zijn. Erg verwarrend allemaal, het leven van een single.

Wel of niet blij dat je single bent?

Het komt vooral binnen als je rond de kerstperiode koppeltjes ziet lopen. Happy de peppie, handen ineen. Loop je daar in je uppie. Als je je vriendinnen daarentegen hoort klagen over hun relatieperikelen ben je juist maar wát blij dat jij nog steeds (of alweer) als single door het leven gaat.

Word je gek van dat getwijfel? Helemaal niet gek maar het is wel fijn om te weten dat je zeker niet de enige bent. Alle singles zullen erkennen dat zij dit ook ervaren. Het is ook lastig want hoe weet je nou écht of je verliefd bent op iemand. En hoe weet je nou zeker dat dat zo blijft? Zeker weten doe je dat nooit, het leven geeft nou eenmaal geen enkele garantie. Idem dito met het weer.

Misschien geeft dit opheldering? YES! Volgens psychologen is dit dé checklist voor de ware liefde in je leven

Als het goed voelt, voelt het goed

Klinkt logisch maar er zit meer achter. Blijf luisteren naar je gevoel, dat zegt vaak meer dan je denkt. Weet je nog niet of je je date leuk vindt? Spreek dan nog een paar keer af om te onderzoeken of dat gevoel sterker wordt. Soms moet je het even de tijd geven want de sprookjes van liefde op het eerste gezicht zijn niet heel realistisch.

Leg er verder niet te veel druk op. Je wordt vanzelf een keer gelukkig met die leuke liefdespartner. Als je de persoon nog niet hebt gevonden, was het er gewoon nog niet. Helaas (en maar goed ook) kun je dit niet afdwingen. Vergelijk jezelf ook zeker niet met anderen. Haal het beste uit je single leven en vertrouw erop dat jij de liefde ook echt nog wel gaat vinden.

Reageer op artikel:
Wel of geen relatie? Als jij wat dat betreft net zo veranderlijk bent als het weer in Nederland ben je niet de enige
Sluiten