Het wordt echt beter: Single zijn is pas na een jaar écht leuk

De eerste weken na jullie breuk lig je vooral te snikken in bed en moeten je vriendinnen heel veel moeite doen om je mee te slepen naar de stad. Maar echt, uiteindelijk zal het beter worden. Dit zijn de fases die je doorloopt voordat je helemaal happy bent met het single leven:

Jullie relatie is net voorbij

Je relatie is nét uitgegaan en je bent onwijs verdrietig. Je vriendinnen komen bij je langs en doen er alles aan om je gedachten te verzetten. Tevergeefs, je hebt nergens zin in. Het liefst lig je dagen achtereen in bed te huilen en kijk je naar foto’s van jou en je ex.

Pas na twee weken is er een doorbraak en ga je een avondje uit met vriendinnen. Je gooit je vol met drank om je verdriet te vergeten en flirt zelfs met een mooie man aan de bar. Als je per ongeluk met iemand anders in bed beland na een wild avondje stappen heb je de dag erna gruwelijke spijt. Je mist je ex…

Je mist hem

Na een maand mis je hem nog steeds en je vergeet een beetje waarom het ook alweer is uitgegaan. Je voelt je alleen en mist het gevoel van samen slapen, samen koken, samenwonen. Stiekem zou je wel willen dat je ex er weer was.

Misschien kunnen jullie het opnieuw proberen en gaat het nu goed omdat jullie allebei veranderd zijn. Je kunt het niet weerstaan (met een paar drankjes op) om hem toch een appje te sturen. Oeps.. daar ga je al.

Doorzetten en weer afkappen/geen goed gevoel bij nieuwe vlammen

Nadat je vriendinnen hebben gehoord dat je hem toch weer hebt geappt, hebben ze je nog eens goed duidelijk gemaakt waarom het uit is gegaan. Je bent veel meer waard dan hem en moet hem nu echt vergeten.

Je besluit om toch maar naar je vriendinnen te luisteren en kapt het weer af met je ex, ook al doet dat pijn. Je wilt hem nu écht verbannen uit je leven en blokt hem op alle sociale media en in je contactenlijst.

Jaloezie/nog niet helemaal overheen

Het is al een paar maanden uit maar toch denk je nog regelmatig aan hem. Je stalkt hem stiekem weer op Insta en als je ziet dat er één bepaalde chick is die altijd hartjes emoji’s onder zijn foto’s plaatst wordt je nog steeds jaloers van binnen.

Maar, het is al een paar maanden uit en jullie hebben allebei de vrijheid om te gaan en staan met wie en waar je maar wilt. Jij dus ook.

Je bent er bijna, maar nog niet helemaal

Je vriendinnen geven je een goed gevoel door te zeggen dat je veel knapper bent dan zijn nieuwe vlam. Ja duh, dat wist jij allang. Als je hierboven kunt staan zul je merken dat je er zelf ook aan toe bent om met mannen te daten, en sta je zelfs open voor een nieuwe liefde in je leven.

Na een jaar kun je het afsluiten en ben je je nieuwe zelf

Na een jaar vol ups en downs kun je hem eindelijk helemaal loslaten. Je hebt je nieuwe ik uitgevonden en bent super happy met jezelf. De stappen die je het afgelopen jaar hebt gezet, hebben van jou een ander mens gemaakt. Je geniet van alles en iedereen om je heen zonder aan je ex te denken. Ex? Wie bedoel je?

Maak je daarom niet te veel zorgen als je je nog helemaal niet kan voorstellen dat je ooit happy single zult zijn. Het wordt beter. Echt.

Reageer op artikel:
Het wordt echt beter: Single zijn is pas na een jaar écht leuk
Sluiten