Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love 13 december 2019

Single all the way! 8 x waarom het juist chill is om single te zijn tijdens kerst

De kerst komt er aan maar helaas laat de liefde jou nog in de kou staan. Het ziet er naar uit dat je deze kerst als single doorbrengt. Maar meid, wees blij want het is éigenlijk mega chill.

Kerstmis staat in het teken van liefde en familie. Iedereen vertelt je hóe geweldig leuk de kerst is met hun lover. Maar meid, juist voor alle koppels is Kerstmis het meest stressvolle moment van het jaar. Daarentegen chill jij ‘em.

Het is feest voor alle single meiden met kerst

Misschien voel je je een beetje zielig als single aan het kerstdiner. Maar meid, het is allemaal niet zo erg als dat het lijkt. Het is eigenlijk geweldig dat je deze dagen niet wordt meegezogen in alle ‘moetjes’ rondom Kerstmis.

1. Je hoeft maar één familie tevreden te houden

Mensen met een relatie hebben minimaal twee families waar ze naartoe moeten. Om nog maar niet te beginnen over alle gescheiden ouders met nieuwe liefdes die ook weer een familie vormen. Met een beetje geluk (of pech) zijn er vier families waar je heen moet. En oh ja, ook die grumpy oma. Wees blij dat jij alleen naar je eigen familie hoeft.

2. Irritante schoonouders ken jij niet

Wat je niet hebt wil je in dit geval graag missen. Niks irritanter dan schoonouders waar je niet mee op kunt schieten en vervolgens wel mee aan het kerstdiner moet zitten.

3. Je hoeft niet te doen alsof

Meiden met een lover moeten sowieso praten met een tante die ze één keer per jaar geforceerd moeten zien. Gelukkig heb jij dit probleem niet en kun je totaal jezelf zijn.

4. Je krijgt geen cadeaus die je niet leuk vindt

Om vervolgens wél te doen alsof je het leuk vindt. Nee meid, jij krijgt alleen dingen die je wilt want je eigen familie kent je als geen ander.

5. Je krijgt als single cadeaus omdat mensen het sneu voor je vinden

Tel die cadeaus nog maar eens goed onder de kerstboom. Wedden dat jij er eentje meer voor jou ligt? Ach wat zijn je ouders ook dikke schatten.

6. Je hoeft geen rode lingerie te kopen

Of het rollenspel van de kerstvrouw en kerstman te spelen. Wees blij meid, dit is aan maar awkward.

7. Je kunt je misdragen op kerstborrels

Ge-wel-dig. Je hebt waarschijnlijk al verschillende kerstborrels in de planning staan. Het goede nieuws is, is dat je geen verplichtingen heb en dus alle borrels af kunt gaan. Nog beter nieuws is, is dat jij wél kunt zoenen met die leuke single van je werk.

8. Als single ga je niet failliet door de kerst

Geloof ons, gemiddeld ben je zo honderd euro verder als je voor de hele schoonfamilie iets leuks mee wilt brengen. Jij kan die 100 euro opmaken aan iets waar je zelf wat aan hebt. Geniet er nog maar even van meid.

Meer over single zijn en de liefde:

Reageer op artikel:
Single all the way! 8 x waarom het juist chill is om single te zijn tijdens kerst
Sluiten