Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 30 nov 2018

Sleep de meeste cadeaus binnen met deze originele sinterkerst spellen

December. Dé maand om spelletjes te spelen en de leukste cadeautjes binnen te slepen. Heb je weleens zin in iets anders dan het oude vertrouwde dobbelspel? Dan hebben wij hier een paar alternatieve sinterkerst spellen die jouw avond compleet maken.

Wanneer december begonnen is, weet je dat er heel veel gezellige avondjes aan komen. Je viert waarschijnlijk kerst én Sinterklaas en dat keer drie: met je familie, vriendinnen en collega’s. Om niet alle avondjes op elkaar te laten lijken, is het wel zo leuk om de spelletjes af te wisselen. Hier komen een aantal ideetjes.

Proeven

Dit sinterkerst spel is speciaal voor alle lekkerbekken/zoetekauwen. Iedereen moet geblinddoekt kerst- en sinterklaassnoep proeven. Heb je geraden wat je in je mond hebt? Dan mag je een cadeautje pakken.

Twister

Heb je toevallig Twister in je kast liggen? Dat komt goed uit. Het spel is namelijk ook perfect voor de december maand. Bepaal van tevoren bij welke kleur of pose er een cadeautje gepakt mag worden. Óf plak bij ieder vakje op de draaischijf een naam. Wanneer de pijl stopt bij jouw naam, mag je een cadeautje pakken.

Sinterpaasavond

Alle deelnemers kopen een paar kleine cadeautjes. Het is de bedoeling dat je op de avond zelf in het grootste geheim je cadeautjes gaat verstoppen en dat vervolgens iedereen gaat zoeken. Precies zoals je vroeger altijd met de eieren tijdens Pasen deed.

Vergeet niet de cadeaus te tellen voordat jullie beginnen. Je wilt natuurlijk niet dat er cadeaus vergeten worden.

Je kunt het bovenstaande spel nog wat leuker maken door opdrachtstickers op de pakjes te plakken. Als je dan het cadeautje vindt, moet je eerst de opdracht uitvoeren voordat je het pakje open mag maken. Kun je je vriendinnen lekker mee pesten.

Liedje zingen

Nog een manier om je vriendinnen te pesten. Laat ze eerst een liedje zingen voordat ze een cadeautje mogen pakken. Er zijn genoeg liedjes, dus daarmee kunnen jullie de avond wel vullen.

Quiz

Eén iemand is tijdens dit spel de quizmaster. Diegene stelt de vragen. Deze kunnen Sinterklaas- of kerstgerelateerd zijn, maar het is misschien nog wel leuker om de vragen over je vriendinnen of familieleden te laten gaan. Misschien leren jullie elkaar wel nóg beter kennen?

Degene die de vraag goed beantwoordt, mag een cadeautje pakken. Zorg wel dat er ook cadeautjes overblijven voor de quizmaster (of ruil af en toe van plek).

Ballonnen

Vind je alle bovenstaande sinterkerst spellen veel te lang duren? Dan kun je ook kiezen voor deze korte versie. Hang voor iedereen een aantal ballonnen op (inclusief confetti natuurlijk) en doe er een briefje met een naam in. Laat vervolgens iedereen een ballon lekprikken. Degene op het briefje uit de ballon mag een cadeautje pakken.

Dank u Sinterklaasje! Er zijn nóg meer chocoladeletters met alcohol

En dan hebben we ook nog online sinterkerst spellen:

Christmaholic Kerst Dobbelspel

Ondanks de naam kan dit spel ook prima met Sinterklaas gespeeld worden. Het spel bestaat uit drie rondes en wordt gespeeld met speelkaarten, kanskaarten en jokers met opdrachten. Via deze link download je het spel.

HEMA-spel

Handig voor als je niet zoveel zin hebt om de hele avond bezig te zijn: het HEMA-spel. HEMA heeft zelf een dobbelsteen ontworpen. Deze hoef je alleen uit te printen, uit te knippen en aan elkaar te plakken. Met deze bijbehorende spelregels moet het helemaal goed komen.

Dobbelspel apps

Voor degenen die een iPhone hebben zijn er nog twee leuke apps: het Sinterklaas Dobbelspel en het Kerst Dobbelspel. Voor een klein prijsje regelt de app alles voor je en hoef jij dus niks voor te bereiden.

Na al deze opties kan het niet anders dan dat jouw feestdagen fantastisch worden.

Pakjes openen met ovenwanten: Een hilarisch spel voor Kerstmis

Reageer op artikel:
Sleep de meeste cadeaus binnen met deze originele sinterkerst spellen
Sluiten