Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 3 december 2019

Wie zoet is krijgt lekkers! Deze 8 Sinterklaas recepten zijn heerlijk én snel te maken

Vieren jij en je vriendinnengroep ook elk jaar Sinterklaas? Het is altijd één dolle boel met cadeautjes en hilarische gedichten. Maar het mag natuurlijk ook niet ontbreken aan héérlijke recepten.

Jullie zijn al druk genoeg met cadeautjes kopen en gedichtjes maken. De Sinterklaas snacks moeten dus vooral snel op tafel staan maar wel Sinterklaas-proof zijn.

De recepten van Sinterklaas

Omdat jij met de meiden de perfecte Sinterklaasavond wilt hebben helpen we je graag een handje. Wij delen de lekkerste snacks die origineel zijn én snel te maken zijn. Wedden dat dit een hitje wordt?

1. De Sint smoothie

Drinken jij en de meiden sowieso toch al veel wijn tijdens Sinterklaas? Dan is deze non alcoholische Sint smoothie perfect om mee te starten. Met banaan, yoghurt, cacaopoeder en speculaaskruiden is deze smoothie helemaal Sinterklaas-proof. Een gezonde start van jullie avondje.

2. Gezonde pepernoten

Zelfgemaakte pepernoten mogen natuurlijk niet ontbreken. Nog fijner als er zelfs een gezond recept is waardoor je zonder schuldgevoel kunt snoepen. Dit recept van fit girl Fajah Lourens is makkelijk te maken én helemaal verantwoord.

3. Pepernoten shot

Zijn jij en de meiden niet vies van een shotje? Dan mogen jullie deze pepernoten shot écht niet missen op jullie Sinterklaasavond. Dit shotje is een combinatie van Baileys en Speculaas likeur. Goed wat ijs erbij, shaken maar en atten die shot.

4. Sinterklaas Tiramisu

Zijn jij en de meiden ook zo gek op tiramisu als toetje? Dan mag je deze Sinterklaas tiramisu niet missen op tafel. Makkelijk te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit. Dit is perfect als afsluiter van jullie dinertje of als zoete snack.

5. Speculaas brokken

Er wordt geen Sinterklaas gevierd zonder speculaas niet waar? Dit recept is snel te maken en je kunt de speculaas brokken best lang bewaren. Lekker voor bij een kop thee al proeft het bij een wijntje natuurlijk ook helemaal prima.

6. Harige banketletter

Willen jullie naast al die zoetigheid ook graag een hartig hapje? Dan zit je helemaal goed met de hartige banketletter gevuld met gehakt. De bereiding kost je slechts 20 minuten en daarna laat het werk over aan je oven. Je vindt het recept hier.

7. Pepernoot truffel martini

Is iemand van jullie een ster in het maken van cocktails? Dan is dit echt een prijswinnaar. Deze pepernoot truffel martini cocktail bevat truffel pepernoten, speculaarlikeur en slagroom. Klinkt als een caloriebommetje maar het is maar één keer Sinterklaas.

8. Pizza-mijtertjes

Zijn jij en de meiden ook dol op pizza’s? Dan zijn deze kleine pizza-mijters helemaal jullie ding. Je hebt er slechts vijf ingrediënten en het is snel klaar. Heerlijk als hartige snack.

Waarom jouw meiden goud waard zijn:

Reageer op artikel:
Wie zoet is krijgt lekkers! Deze 8 Sinterklaas recepten zijn heerlijk én snel te maken
Sluiten