Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 apr 2018

Sisters before misters: Waarom zij zoveel beter zijn dan een lover

Het is een ongeschreven regel dat je vriendinnen voor alles gaan. Je zult je besties nooit aan de kant schuiven voor een man. En dat wil je ook helemaal niet, want je allerbeste vriendinnen zijn zoveel beter dan een lover.

Zij luisteren echt naar je problemen

En komen niet meteen met een praktische oplossing waardoor ze denken dat alles is opgelost. Nee, ze luisteren, analyseren, luisteren nog meer, analysere nog meer en dat eindeloos zo door. Je mag jezelf oeveloos herhalen. Dat allemaal totdat je zelf helemaal klaar bent met het onderwerp.

Jullie kunnen ook uren over iets anders praten

En jullie vervelen elkaar nooit. Je besties zullen nooit zeggen dat je nu eens even stil moet zijn. Oké, misschien wel als je een paar uur aan het kakelen bent, maar je weet dat ze het niet echt menen. En van hen kun je het hebben als ze je pesten.

Met vriendinnen kun je een marathon Nicolas-Sparks-films-kijken houden

Dat gaat je lover echt niet doen. Jij en je girls houden het zo een hele dag vol om de ene romantische tranentrekker na de andere uit te zitten. En samen zwijmelen jullie bij Ryan Gosling en Channing Tatum.

Ze doen geen dingen zodat je met ze naar bed wilt

Ze geven je geen niet-gemeende, maar wel egostrelende complimentjes om je voor zich te winnen. Alles is oprecht en gemeend. En zonder bijbedoelingen. En dat is zo heerlijk.

Zij kennen je ware seksuele geschiedenis

Ja, je échte nummer, wat terrorvrijpartijen waren en wat de beste seks van je leven was. En ze veroordelen je ook niet als je nog steeds fantaseert over die hete nacht met die veel te foute man.

Jullie spelen geen spelletjes

Geen hard-to-get, geen ‘kijk mij je eens niet nodig hebben’. Nee, bij je beste vriendinnen kun je helemaal jezelf zijn. Je mag zo aanhankelijk doen als je wilt. Of juist een avond voor jezelf plannen, als je de behoefte hebt om alleen te zijn.

Ze maken het niet zomaar uit met je

Want beste vriendinnen heb je voor het leven.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Sisters before misters: Waarom zij zoveel beter zijn dan een lover
Sluiten