Isis van Graas
Isis van Graas Reizen 25 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Wow! Op deze plek in Zwitserland kun je schaatsen door het bos

Ben jij een wintersport fan en geniet je volop van de sneeuw en de winter? Dan is dit sowieso iets voor jou. Schaatsen op natuurijs kennen we al, maar schaatsen op de natuur door het bos is nieuw voor ons. In Zwitserland schaats je nu dwars door het bos heen door een magisch winterparadijs.

Het klinkt net zo gaaf als het is. Maak kennis met Skateline Albula, waar je elk jaar in de winter heerlijk kunt schaatsen tussen de bomen door.

Schaatsen door het bos in Zwitserland

In het plaatsje Albula in Zwitserland schaats je door een winters bos over de speciaal aangelegde schaatsbaan, genaamd, De Skateline Albula. De baan is maar liefst drie kilometer en is écht een unieke ervaring. Zelfs als je niet van schaatsen houdt, wil je dit een keer gedaan hebben.

Het winterse schaatsparadijs

Het is een magische rit met een prachtig uitzicht. Maar hoe komt deze speciale baan door een bos? Als het begint te vriezen wordt een bospad met een speciale wagen voorzien van een laagje water en dit bevriest in de nacht. Vervolgens wordt het glad gemaakt en gepolijst, zodat jij er daarna als een schaatskoningin op kan schaatsen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Wow! Op deze plek in Zwitserland kun je schaatsen door het bos
Sluiten