Dit is de ideale skincare routine volgens beauty expert Lotte van MÁDARA

In tijden als deze is het belangrijker dan ooit om lief voor jezelf te zijn en goed voor jezelf te zorgen. Hoe kan dat beter dan met een beauty-routine waarbij je jouw huid lekker verzorgd? Wij spraken met beauty expert en oprichter van MÁDARA, Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Jezelf verzorgen

Niets lekkerder dan op een vrije avond je tijd spenderen in de badkamer – waar je jezelf hult in de lekkerste lotions, crèmes, oliën en (haar)maskers. Maar waar moet je precies beginnen en wat kan je wel en beter niet doen? Wij vroegen het aan Lotte Tisenkopfa-Iltnere, oprichter van het heerlijke beautymerk MÁDARA.

Lottes skincare routine

Als je skincare routine op orde is, krijg je vaak vanzelf een mooiere huid. Verzorging is immers de basis, waarna je met de juiste make-up je mooie accenten benadrukt.

Maar welke producten en welke skincare routine moeten we in gedachten houden? Het antwoord op die vraag krijgen we van Lotte.

skincare routine stap 1 - peeling
MÁDARA

1. Peel

Als je binnenzit, heeft je huid het gelukkig minder zwaar met UVA en UVB straling. Daarom is dit dé tijd om te starten met een peeling, omdat je huid eindelijk even kan ‘rusten’. Wanneer je wel naar buiten gaat, smeer dan altijd een SPF.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het Brightening AHA Peel Mask, zoals hierboven afgebeeld.

SKINCARE ROUTINE STAP 2 - SERUM
MÁDARA

2. Moisturize

Je huid voeden en hydrateren is een belangrijk onderdeel van je skincare routine, aldus Lotte. “Drink veel water en verwen je huid met hydraterende maskers en crèmes. In combinatie met een peeling ziet je huid eruit alsof je een lange wellness vakantie hebt gehad.” Wat wil je nog meer?

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld SOS Hydra Repair Intensive serum, zoals hierboven afgebeeld.

3. Blijf in beweging

Regelmatig bewegen is de sleutel tot een gezond-ogende huid. Zelfs als je thuiszit, is het belangrijk om te bewegen. Je huid heeft er baad bij, omdat het je metabolisme en bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor leidt je lichaam belangrijke voedingsstoffen en zuurstof naar je huid.

Nou, dat nemen we graag aan. Direct aan de slag? Check dan even deze thuisworkout video’s waardoor je nooit meer naar de sportschool wil en hoeft.

MÁDARA

4. Verzorg je handen als nooit tevoren

Je handen kunnen in tijden als deze wel wat extra verzorging gebruiken – maar dat had je waarschijnlijk zelf al gemerkt.

Om droge handen te voorkomen, gebruik je een rijke crème die je handen door en door voedt.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Infusion Vert Repairing Multi-Layer handcrème, zoals hierboven afgebeeld.

skincare routine stap 5
MÁDARA

5. Ontdek waardoor jij gaat stralen

Dit klinkt misschien vaag, maar Lotte weet het duidelijk uit te leggen: “Waarschijnlijk draag je deze periode een stuk minder make-up dan normaal. Zo niet – ook helemaal goed. Toch kan het je goed doen om wat kleine hints aan je gezicht toe te voegen, waardoor jij je beter voelt. Dit kan een lipje lipgloss of mascara zijn of een fijne blush. Ontdek waar jij je het fijnst bij voelt en waarvan jij gaat stralen.

Zelf zijn wij erg fan van een zelfbruiner – want hé, met een gezond kleurtje ziet iedereen er beter uit. En bovendien hoef je hiervoor niet de schadelijke zonnestralen op je gezicht te laten schijnen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld FAKE IT Natural Look Selftan milk, zoals hierboven afgebeeld.

Over MÁDARA

MÁDARA is niet voor niets een van onze favoriete merken. De skincare is organisch, goed voor je huid en lichaam en komt in milieu-vriendelijke verpakkingen. Oprichtster Lotte heeft niet voor niets als motto: “Skincare should be good enough to eat. And I don’t mean fast food.

MÁDARA producten bevatten alleen gecertificeerde biologische ingrediënten. Verder zijn de producten dierproefvrij en veelal veganistisch, glutenvrij en notenvrij. Kortom: de ideale producten voor in jouw badkamerkastje.

Lees ook: Dit zijn ze: de fijnste handcrèmes om te gebruiken na alle desinfectiegel

Reageer op artikel:
Dit is de ideale skincare routine volgens beauty expert Lotte van MÁDARA
Sluiten