We got you: álle oplossingen voor de grootste skincareproblemen in de winter

Nog even en de winter is aangebroken. Een hele leuke en gezellige tijd, maar ook de periode waarin de meeste skincareproblemen opspelen. Droogheid, roodheid, irritaties en meer. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wij hebben de beste tips voor skincareproblemen in de winter van een dermatoloog op een rijtje gezet.

Hopelijk kunnen een paar van deze oplossingen jou helpen.

Het skincareprobleem: een droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid komt vaak voor in deze periode van het jaar. Het is erg vervelend en kan vreselijk jeuken. Het wordt meestal veroorzaakt door de afwisseling van koud en warmte van buiten naar binnen.

Psst, sla dit lijstje op met Pinterest.

Oplossing 1: Aloë vera

Aloë vera is wondermiddel in de beautywereld, het is goed voor je huid en haar en kan daarom helpen bij de droogheid van je hoofdhuid. Aloë vera werkt net zo goed voor dit winter skincareprobleem als voor een zonnebrand. Er wordt aangeraden dat je aloë vera gel op je hoofdhuid doet bijvoorbeeld voor het slapen, dan kan het goed intrekken. De volgende ochtend was je het simpelweg uit en je bent weer klaar voor de dag.

Oplossing 2: BHA shampoo

Je hoofdhuid kan ook droog zijn door de ophoping van bijvoorbeeld droogshampoo. Want ja, droogshampoo is echt niet zo goed voor je haar als je denkt. Je leest er hier alles over. Maar nu over op de oplossing, probeer een shampoo met BHA. Dit zal je echt helpen.

Een uitgedroogde huid in de winter

Dit is echt één van de meest voorkomende skincareproblemen in de winter. Het komt (verassing) door de kou.

Oplossing 1: Gebruik cleansing balm/olie

Door je gezicht te cleansen zorg je ervoor dat je alle viezigheid van je gezicht weghaalt. Door dit te doen kan je gezicht sneller eigen oliën aanmaken die het nodig heeft om de droogheid te onderdrukken. Daarnaast kan je altijd een handje extra helpen met voedende producten voor je huid.

Oplossing 2: ‘Sandwich’ je serums met moisture

Een goede oplossing is om je gezicht zo veel mogelijk te moisturizen, wat daarbij kan helpen is als je om dubbel je verzorgende crème op te smeren, met daartussen een laagje serum. Vooral een serum met retinol kan je hier helpen. We hebben hier onze favoriete serums met retinol op een rijtje.

Het skincareprobleem: Eczeem

Eczeem is een naar skincareprobleem waar je het liefst meteen vanaf wilt.

Oplossing 1: Verander van douchegel

Er bestaan speciale producten, voor als je last hebt van opkomende eczeem. Deze producten gaan de opkomst tegen en zorgen ervoor dat je er veel minder last van hebt. Bijvoorbeeld deze La Roche-Posay Lipikar Eczema Soothing Relief Cream of Cetaphil Restoraderm Unscented Skin Restoring Body Wash.

Extra roodheid in de winter

Oplossing 1: Probeer niacinamide

Niacinamide kan jouw oplossing zijn voor roodheid in de winter. Probeer eens één van deze serums.

Oplossing 2: Goede concealer

Hier heb je vast al eens van gehoord. Deze oplossing zorgt er niet voor dat dit skincareprobleem weggaat, maar hiermee zorg je ervoor dat het niet meer zichtbaar is. Een groene kleur maskeert namelijk de roodheid van je huid. Als je voordat je je foundation opdoet een klein stipje groen over je roodheid doet, verdwijnt het als sneeuw voor de zon.

Keratosis Polaris in de winter

Deze kleine rode bobbeltjes wil je niet op je huid hebben, dit kan een oplossing voor jou zijn:

Oplossing 1: Exfolieer met AHA

We hebben je al veel vertelt over AHA. Over hoe je het gebruikt, alle voor- en nadelen en fijne producten met AHA. Goed om te weten is dat je het dus ook kan gebruiken voor dit skincareprobleem in de winter.

Oplossing 2: Een zachtere handdoek

Een andere oplossing voor Keratosis Polaris is het gebruiken van een zachte handdoek. Je reguliere handdoek kan namelijk voor extra irritatie van je huid zorgen omdat deze zo stug is. Gebruik dus in de gedeeltes waar je last hebt van dit skincareprobleem een microvezel doek.

Opengesprongen lippen in de winter

Oplossing 1: Gebruik je regulieren skincareproducten óok voor je lippen

Vergeet in de winter vooral niet je skincareproducten ook te gebruiken voor je lippen. Dit hebben ze nodig tijdens deze periode. Serums, maskers of crèmes alles kan gebruikt worden voor je lippen.

Oplossing 2: Investeer in een lipmasker

Oh ja, dit bestaat. Je kunt maskers aanschaffen speciaal voor je lippen, deze kan je dan bijvoorbeeld in de nacht opdoen. De volgende ochtend zullen ze als nieuw aanvoelen.

Oplossing 3: Een goede lipbalsem

Een goede lipbalsem die je dagelijks opdoet is een must. Het zorgt ervoor dat je lippen niet zo uitdrogen en dat je dus geen last krijgt van opengesprongen lippen. Wij hebben het voor je getest, dit zijn de lekkerste lipbalsems van het moment.

Reageer op artikel:
We got you: álle oplossingen voor de grootste skincareproblemen in de winter
Sluiten