Skinny girl problem: 5 dingen die dunne meisjes absoluut niet meer willen horen

Er is al jaren een verschuiving gaande in de mode en entertainmentwereld. Want dankzij verschillende modebladen en modemerken worden vollere vrouwen steeds meer geaccepteerd. Het internet houdt zich er nu ook constant mee bezig. Zo delen verschillende mensen wereldwijd foto's met slogans als: 'echte vrouwen hebben curves' of 'een vrouw zonder curves is een spijkerbroek zonder zakken, je weet niet waar je je handen moet plaatsen'. Dit doet natuurlijk zeer bij vrouwen die van zichzelf nou eenmaal fijngebouwd zijn.

Want commentaar hebben omtrent iemands gewicht is niet alleen kwetsend bij vrouwen met een maatje meer, maar het geldt natuurlijk ook voor vrouwen die ‘in onze maatschappij’ als dun of té dun worden gezien. En om dit onderwerp is goed te belichten hebben wij de vijf dingen op een rijtje gezet die dunne vrouwen absoluut niet meer willen horen.

1. Meisje, eet jij wel eens?

Net zoals andere vrouwen, eten dunne vrouwen ook wel eens snoep of een hamburger. Dunne vrouwen hebben waarschijnlijk alleen een snellere stoelgang. Kunnen wij niets aan doen. Skinny girl problem.

2. Waarom ga jij überhaupt naar de sportschool?

Dit doen we omdat we omdat we geen hartkwalen willen op latere leeftijd. Daarnaast krijgen we energie van sporten. Je wil graag gezond zijn en je goed voelen. En dat is top. We willen uithoudingsvermogen hebben en onze spieren sterker maken.

3.Gaat alles wel goed met je?

Ik voel me kiplekker. En jij dan? Niet omdat ik dun ben, heb ik niet gelijk een ziekte hoor.

4. Echte vrouwen hebben ‘curves’

Het is uiteraard fantastisch dat er steeds meer campagnes worden gedaan met echte vrouwen. En met echt bedoelen we zonder fotoshop. Want iedereen heeft wel ergens een litteken of striae. Maar als er mensen beweren dat vollere vrouwen ‘echte’ vrouwen zijn dan gaat er iets mis. Ben jij dan geen echte vrouw? Puur omdat je misschien kleinere borsten hebt of weinig kont? We zijn allemaal echte vrouwen.

5. Ik haat het dat jij zo dun bent want ik lijk super dik naast jou

Oh nee, dit heb je dus echt niet gezegd. Ik zou ook wel eens wat meer vet willen hebben. Maar ach, ik ben blij met mezelf en dat hoor jij ook te zijn.

Conclusie

Commentaar geven op elkaars gewicht, of je nou wat voller of slanker bent, kan kwetsend zijn. En voordat je commentaar geeft op dunne vrouwen, stel jezelf dan eerst de vraag: zou ik dit ook tegen een vollere vrouw zeggen? Think about it.

Reageer op artikel:
Skinny girl problem: 5 dingen die dunne meisjes absoluut niet meer willen horen
Sluiten