Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 1 december 2017

Wijnlovers! Er is net een skinny wijn op de markt gebracht met heel weinig calorieën

Soms komt er iets voorbij waar je écht heel blij van wordt. Dit is zo'n nieuwtje. Wijn drinken is natuurlijk enorm fijn, maar wel funest voor je lijn. Tot nu, want er is een skinny wijn op de markt gebracht.

Wijn past overal bij, bij het eten, in een kroegje, op de bank als je een serie aan het kijken bent, een glas rosé op het terras in de zomer en ga zo maar door. Het is dan ook niet gek dat we vaak een wijntje drinken. Graag zelfs. En nu kan dat zelfs een glas skinny wijn zijn

Er zitten alleen best wel wat calorieën in. Ook geen probleem alleen als je gaat diëten of op je lijn wil letten betekent het dat je de alcohol moet laten staan. En dat is minder leuk. Tot nu. Want er is nu een wijn op de markt gebracht met zo weinig calorieën dat je daar prima een paar glaasjes van achterover kunt slaan.

Skinny wijn

Het merk heet Cense en het brengt een 2016 Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw-Zeeland op de markt. Oftewel een heerlijke witte wijn uit een fijne wijnregio. De wijn bevat geen 120 calorieën zoals normaal, maar maar 85 calorieën. En dat scheelt toch aardig wat calorieën, zeker als je meerdere wijntjes op een avond drinkt.

Mocht je je afvragen of de skinny wijn wel te drinken is, volgens kenners smaakt de wijn behoorlijk goed, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het smaakt sowieso honderd keer beter dan een wijntje uit de kroeg waar je de volgende ochtend vaak knallende koppijn van hebt.

De wijn is ontwikkeld in samenwerking met Weight Watchers, een bekend dieetprogramma. Cense heeft nu alleen een witte wijn op de markt gebracht maar is van plan daar ook nog een rosé en een rode wijn aan toe te voegen. De wijn kost ongeveer 12,50 euro per fles. Cheers op een skinny wijn borrelavond!

Liever een blauwe wijn? Dat kan ook

TheWineDaily.com

Reageer op artikel:
Wijnlovers! Er is net een skinny wijn op de markt gebracht met heel weinig calorieën
Sluiten