Met deze slaaphouding overleef je een lange vliegtuigreis

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent meestal dat je een aantal uur doorbrengt in het vliegtuig. Het liefste zou je deze uren slapend doorbrengen maar helaas is dat nog niet zo makkelijk in een vliegtuig. Maar met deze houding kun je heerlijk slapen en uitgerust aan je vakantie beginnen.

Ruststand

Zet je stoel zo ver mogelijk in de ruststand. Deze stand is de uitgangspositie om überhaupt te kunnen slapen. Ook voorkom je op deze manier dat je pijn in je onderrug krijgt.

Bovenlichaam

Wanneer je met zijn tweeën reist is dit dé ideale situatie. Zet je stoel naar achteren en vraag aan de andere persoon om zijn of haar stoel ook naar achteren te zetten, maar dan net niet zo ver als die van jou. Zo creëer je een smalle opening waar je je hoofd tegen kunt laten rusten. Het enige nadeel hiervan is dat de andere persoon de stoel niet helemaal in de ruststand kan zetten, maar het is altijd nog beter dan dat je al dan niet kwijlend tegen zijn of haar schouder ligt toch?

Wanneer je alleen reist zorg er dan voor dat je een plekje aan het raam hebt. Wanneer je altijd op je linkerzij slaapt zorg dan ook dat je aan de linkerkant van het vliegtuig zit zodat je heerlijk tegen het raam aan kunt hangen.

Onderlichaam

Ok, voor je hoofd heb je nu een goede positie gevonden. Nu de rest van je lichaam nog. Stoelen in het vliegtuig zijn altijd zeer oncomfortabel en zorgen ervoor dat je last krijgt van je rug. Misschien klinkt het een beetje suf, maar wanneer je een kussentje in je stoel legt maakt het een wereld van verschil. Door het kussentje komt er minder druk op je ruggengraat waardoor je ook minder snel last krijgt van je rug.

Reageer op artikel:
Met deze slaaphouding overleef je een lange vliegtuigreis
Sluiten