Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 feb 2015

Lekker geslapen? Dit zegt je slaaphouding over jouw persoonlijkheid

Heb jij een vaste positie waarin je heerlijk slaapt? Je zou het misschien niet verwachten, maar de manier waarop je slaapt zegt een hoop over je persoonlijkheid.

De verlanger
In deze positie lig je op je zij met je armen recht vooruit. Als je op deze manier slaapt ben je wat cynisch en achterdochtig. Aan de andere kant sta je wel open voor dingen en ben je een type dat zich houdt aan zijn beslissingen.

De soldaat
In deze slaaphouding lig je op je rug met je armen strak langs je lichaam, net als een speelgoedsoldaatje. Mensen die in deze houding slapen zijn vaak op zichzelf en hebben een gereserveerde houding. Ook stellen ze hoge eisen aan anderen. Deze slaappositie komt niet heel veel voor.

De foetus positie
Als je in deze houding slaapt ben je een beetje een ruwe bolster, maar je hebt een klein hartje en hebt de bescherming van mensen om je heen nodig. Dit is het meest voorkomende type qua slaaphouding.

De zeester
Als je op je rug ligt met je armen wijd uitgespreid dan slaap je als een zeester. Je bent dan waarschijnlijk een hele goede vriendin en kunt goed luisteren. Vriendinnen komen snel naar jou toe met hun problemen en je hebt er totaal geen problemen mee om geheimen te bewaren. Je vindt het niet fijn om in het middelpunt van de aandacht te staan, alhoewel je er soms ook wel stiekem van kunt genieten.

De boomstam
Jij valt letterlijk als een blok in slaap. Dit slaaptype is het meest sociale type van allemaal. Je bent makkelijk in de omgang, populair en gewoon een heel vriendelijk persoon. Je zorgeloze natuur trekt mensen aan, zelfs als je als een blok ligt te slapen.

De sterrenkijker
Dit type valt op zijn rug in slaap, met de armen boven zich gevouwen. Wanneer je zo slaapt ga je met een happy-go-lucky-houding door het leven. Het indrukwekkende aan jou is dat je vriendschappen het allerbelangrijkste in het leven vindt en dat je er alles aan doet om de mensen die dicht bij je staan te helpen.

De denker
Bij dit type gaat het niet om de slaaphouding van het lichaam, maar hoe de hand wordt gepositioneerd. Je hand rust namelijk altijd onder je kin. Het type dat zo slaapt heeft veel weg van het type dat in de foetus positie slaapt, met als toevoeging dat de emoties van de denker hoge pieken en diepe dalen kennen.

De vrije val
Wanneer je op deze manier slaapt val je op een zorgeloze manier in slaap. Daarbij lig je op je buik met je handen boven je op het kussen en je hoofd naar de zijkant gedraaid. De meeste mensen vinden dit geen fijne houding om in te slapen. Wanneer jij dit wel doet ben je een gevoelig type dat niet goed kan tegen extreme situaties. Je komt soms wat nerveus over en kan snel op je teentjes getrapt zijn.

De kussenknuffelaar
Kussenknuffelaars vinden de band die ze hebben met hun familie en vrienden, en zeker met hun partner het allerbelangrijkste in het leven.

Reageer op artikel:
Lekker geslapen? Dit zegt je slaaphouding over jouw persoonlijkheid
Sluiten