Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 11 sep 2020

Op deze manier tover je je slaapkamer om tot een prachtige hotelkamer

Herken je dat gevoel van ware ontspanning wanneer je een hotelkamer binnenstapt? Hoe kan dat toch? Hoe kan het toch zo zijn dat het interieur van een hotelkamer ons zo’n fijn en ontspannen gevoel geeft en onze slaapkamer helaas niet? Geen zorgen, we hebben de perfecte tips hoe jij je slaapkamer op een hotelkamer kan laten lijken. Thank us later.

Het is eigenlijk heel simpel. Door een paar kleine aanpassingen waan jij je in een oase van rust en ontspanning.

Slaapkamer omtoveren tot een hotelkamer

Niets is zo fijn als een opgeruimde, mooie slaapkamer. Je bent er immers iedere ochtend en avond te vinden. Dus wanneer die plek een beetje naar je wensen is, is dat toch wel erg fijn.

Het is natuurlijk helemaal fijn wanneer je de ontspanning die je voelt bij een hotelkamer, kan krijgen in je eigen slaapkamer. Wij hebben vier handige tips op een rij gezet hoe je je slaapkamer omtovert tot een hotelkamer.

Tip 1. Ruim de boel op.

Maar echt alles. Ook onder je bed, in je lades, bovenop je kast én de inhoud van je kast. Je zult zien dat dit al zoveel meer rust geeft in je hoofd wat weer resulteert in dat ontspannen gevoel.

Daarnaast zie je in een hotelkamer ook niet overal prulletjes staan. Denk dus goed na wat er wel en niet in een hotelkamer zou staan en ruim het dan netjes op.

Tip 2. Zorg voor een fijn bed

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Juist ja, een lekker bed. Een bed neemt meestal een best groot gedeelte van de slaapkamer in beslag. Dit geeft mogelijkheden.

Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Op deze manier heb je steeds een ander soort kamer en blijft het een feestje om in je slaapkamer te zijn.

Tip 3. De aankleding is de kers op de taart

De aankleding is eigenlijk precies wat een hotelkamer afmaakt. Maar wat hoort er nou eigenlijk allemaal tot de aankleding? Yup, best wel veel. Denk hierbij aan:

  • De stoffering – vloerbedekking, gordijnen, dekbedovertrekken, kussens en plaids.
  • De accessoires – decoraties aan de muur, type plaids en kussens, vloerkleden.
  • De verlichting – nachtlampjes, plafondlampen, inbouwspots, cute bureaulampje.
  • De vaste meubels – het bed, de kledingkast, inloopkast, de mooie kaptafel.
  • De losse meubels – nachtkastjes, bankjes, krukjes waarop je die oh zo leuke plant kan stallen etc.

Tip 4. Zorg voor een fijne geur

Hoe fijn is het als je slaapkamer lekker ruikt? Juist ja, zalig. En het leuke is: dit is heel makkelijk te creëren. Koop een heerlijk ruikende geurkaars of koop je favo geurstokjes en je kamer is helemaal omgetoverd tot een ware hotelkamer. Zeg maar gedag tegen je oude slaapkamer en hallo tegen je nieuwe hotelkamer.

Lees ook: Oelala! Heb jij deze ondeugende en tikkeltje kinky spelletjes al weleens geprobeerd in de slaapkamer?

Reageer op artikel:
Op deze manier tover je je slaapkamer om tot een prachtige hotelkamer
Sluiten